Quantcast

Prezidentūra apie galimybę skiepyti „Sputnik V“: tai ne šios dienos klausimas

Prezidento patarėjas Simonas Krėpšta sako, kad galimas skiepijimas Rusijoje sukurta vakcina „Sputnik V“ yra „ne šios dienos klausimas“, nes ją pirmiausia turi patvirtinti Europos vaistų agentūra (EVA).

„Mes pasitikime Europos vaistų agentūra, šios institucijos sprendimais. Ir tikrai nereikia užbėgti įvykiams už akių, palaukim EVA sprendimo, o tada, be abejo, kiekviena valstybė priima individualų sprendimą, atsižvelgiant į visus aspektus, ar įsigyti vieno gamintojo vakciną, ar to nedaryti“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė Gitano Nausėdos Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas.

„Tai tikrai čia yra ne šios dienos klausimas dėl šitos vakcinos“, – pridūrė jis.

Anot S. Krėpštos, šiuo metu svarbiausia, kad pristatomų vakcinų kiekiai augtų iš jau Europoje patvirtintų gamintojų.

Mes pasitikime Europos vaistų agentūra, šios institucijos sprendimais. Ir tikrai nereikia užbėgti įvykiams už akių, palaukim EVA sprendimo.

„Šiuo metu dedamos visos pastangos, kad iš dabartinių tiekėjų – „Pfizer“, „Moderna“ – kiekiai augtų. Ir jie vasario mėnesį augs pakankamai nuosekliai. Vasario mėnesį sulauksime beveik 60 tūkst. papildomų vakcinų iš „AstraZeneca“. Tai vakcinavimo tempai turės paspartėti“, – kalbėjo prezidento patarėjas.

„Be abejo, žiūrime į ketvirtąjį gamintoją „Johnson and Johnson“, kuris bus autorizuojamas Europoje ir užtikrins papildomą vakcinų tiekimą. Čia yra didžiausias dėmesys šiuo metu“, – sakė jis.

Europoje įsibėgėjant diskusijoms dėl galimybės naudoti kiniškas ir rusiškas vakcinas, Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė pareiškė, kad Kremlius vakciną „Sputnik V“ naudoja kaip „kaip hibridinį ginklą skaldyti ir valdyti“.

Rusijos ambasada Lietuvoje tokius premjerės teiginius vadina dezinformacija.

„Nepaisant dezinformacijos bangos ir panašių šališkų pareiškimų visais vakcinos kūrimo ir naudojimo pradžios etapais, „Sputnik V“ rodikliai, pripažinti tarptautiniu lygiu, kalba patys už save. Svarbiausia – Rusijoje jau prasidėjo masinė vakcinacija. O Lietuvoje?“ – rašoma ambasados socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje.

Vengrija pirmoji Europos Sąjungoje patvirtino Rusijos ir Kinijos vakcinas, nelaukdama bendro sprendimo. Tuo tarpu Čekijos premjeras pranešė, kad svarsto tokią galimybę.

Vokietijos ir Prancūzijos lyderiai sako, kad rusiškos ir kiniškos vakcinos galėtų būti naudojamos, jei jas patvirtins Europos vaistų agentūra. Kinija savaitgalį patvirtino savo antrąją vakciną nuo koronaviruso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

je

je portretas
o as neskubu,galesiu ir palaukt....

Anonimas

Anonimas portretas
Prezidente, SVOLOCIAU, kodel is vaistu ir lietuviu gyvybiu darai su.pi.sta politika. Ka, Pindostano ambasada taip nurode?

Savi

Savi portretas
Cha cha cha... Ka reikejo ir irodyti. Elektra is Astravo, "Nepriklausomybeje" dujos is "Gazprom", vakcina bus "Sputnik"... Ne be reikalo 75 metams uzslaptino kgbistu bylas...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių