Quantcast

Prezidentų debatams neįpusėjus, A. Juozaitis paliko salę: LRT apkaltino korupcija

Ketvirtadienį LRT vykusiuose Prezidentų debatuose teisingumo tematiką kandidatai suprato skirtingai. Filosofas Arvydas Juozaitis nespėjus užduoti trečio klausimo, apie korupciją teismuose, nusprendė palikti salę.

Pasak jo, LRT yra korumpuota, nes ne visiems kandidatams skiriamas vienodas dėmesys eteryje.

,,Atleiskite, aš pasakysiu paskutinę kalbą šiuose debatuose ir pabaigsiu (...)Visiškai nelygios sąlygos, dabar baigsis šie debatai ir vėl bus aštuoni balai Ingridai Šimonytei ir Gitanui Nausėdai, o visiems kitiems po nulį. Ir tai daroma jau metai laiko. Paskui sako reitingai. Dažninis kartotinis laikas - ir už rodomą beždžionę žmonės balsuos“, - užsidegęs tiesioginiame eteryje kalbėjo A. Juozaitis.

Jis priekaištavo, kad nacionalinis transliuotojas jam skiria kur kas mažiau dėmesio nei vienam iš prezidentinių reitingų lyderių - ekonomistui Gitanui Nausėdai.

„Klausimas yra toks, mes vieną dieną, tą pačią valandą su G. Nausėda paskelbėme, kad kandidatuosime, rugsėjo 17 d. Jį nacionalinis transliuotojas rodė dvigubai ilgiau, kaip tautinę šventę su pasibučiavimais su viskuo. (...) Jūs dabar korupcijos klausimą keliate, tai yra ne tik papirkimas, tai ir gadinimas. Jūs gadinate žmonių nuotaiką, man trūko kantrybė“, - piktinosi A. Juozaitis.

Ar vedėja nesijaučia, kad ji dirba labiausiai korumpuotoje politinės sistemos grandyje Lietuvoje?

Pasak jo, LRT transliuotojas prieš Velykas apie jį taip pat išplatino klaidingą informaciją. A. Juozaitis teigė, kad buvo padaryto keturios faktinės klaidos tiek kalbant apie jo biografiją, tiek apie asmeninį gyvenimą.

Jau laidos pradžioje A. Juozaitis reiškė nusivylimą debatais. Jau uždavus pirmąjį debatų klausimą, jis LRT apkaltino korupcija.

,,Ar vedėja nesijaučia, kad ji dirba labiausiai korumpuotoje politinės sistemos grandyje Lietuvoje? (...) Korupcija, tai yra gadinimas arba papirkimas. Lygiai metus yra gadinamas Lietuvos visuomenė, nes yra pasirinktas vienas kandidatas, dabar yra antra kandidatė, yra trečias kandidatas ir šiuo metu Vytenis Andriukaitis prijungtas“, - į pirmą klausimą, ką keistų teisingumo srityje tapus prezidentu, atsakė A. Juozaitis.

Prieš palikdamas salę, A. Juozaitis kreipėsi į premjerą Saulių Skvernelį ir perdavė ketvirtadienį prie Seimo mitingavusių ,,Bočių“ sąjungos kreipimąsi į Vyriausybės vadovą.

,,Čia yra ,,Bočių“ sąjunga, šiandien jie mitingavo prie Seimo ir prašė įduoti premjerui. Kad nenumarintumėte pensininkų“, - palikdamas salę paskutinę repliką perdavė premjerui A. Juozaitis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Balsuotojas

Balsuotojas portretas
Nepliurpkit nesąmonių, puikus filosofas, protingas. Jums iki jo, kaip iki Afrikos pėsčiomis, ale beraščiai gudruciai.

Na taip

Na taip portretas
norisi tiems kas jau 35 metus dulkina Lietuvą ir vargo nemato pastatyti vieną iš trijų, kad sukurpė visą projektą kaip neutralizuoti bent kiek vertesnius dėmesio kandidatus į prezidentus. Puteikis perdaug supranta ir nebijo pasidalinti info su žmonėmis, Puidokas - paperka geru minčių dėstymu, na o pavojingiausias tai Juozaitis..Padarysime juos..nematomus - negirdimus. Arba duosime jiems 60 sekundžių blicturnyrą per kurį jie galėtų smulkiau išdėstyti savo programą.:D)//_Ką gi, labai pažystamas stiliukas. "Prie ruso" irgi buvo panašaus tipo rinkimai - paduodavo biuletenį su iš anksto įrašyta pavardė ir belikdavo tik į urną įmesti. Ei, senieji komuniagos, ar vis dar manot kad mums ką bukai įkalei į galvą taip ir bus?:D)

tas išėjimas buvo apgalvotas

tas išėjimas buvo apgalvotas portretas
tai dalis rinkiminės kampanijos. Tik nieko tuo nelaimėjo, o priešingai.
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių