Quantcast

Prezidento patarėjas: šie rinkimai turbūt bus smarkiai neprognozuojami

Kritikos dėl pasvarstymų apie tai, kas galėtų užimti premjero postą po Seimo rinkimų, sulaukęs prezidentas Gitanas Nausėda tiesiog akcentavo esamas tarptautines praktikas kitose valstybėse, sako šalies vadovo vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta.

„Prezidentas akcentavo, kad yra tarptautinių patirčių kitose valstybėse, kuomet koalicija yra suformuojama ir premjeru yra siūlomas ir skiriamas nebūtinai laimėjusios partijos atstovas. Ir tokia situacija susiklostė Latvijoje“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė S. Krėpšta ir pabrėžė, kad visi variantai po spalį vyksiančių Seimo rinkimų yra įmanomi.

„Be abejo, visi variantai yra įmanomi. Tiesiog buvo paminėta, kad – turbūt visiems yra akivaizdu – nieko nėra iškalta akmenyje... Juo labiau, kad šie rinkimai turbūt bus smarkiai neprognozuojami“, – teigė prezidento patarėjas.

Pastarąją savaitę prezidentas G. Nausėda BNS duotame interviu pareiškė, kad nederėtų laikytis nuostatos, jog Vyriausybės formavimas turi būti patikėtas tik rinkimus laimėjusiai partijai. Dėl to jis sulaukė kritikos tiek iš valdančiųjų „valstiečių“, tiek opozicinių konservatorių lyderių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių