Quantcast

Prezidentūra: A. Butkevičiaus kandidatūra į ministrus jau yra diskutuojama

Ekspremjero Algirdo Butkevičiaus kandidatūra užimti ekonomikos ir inovacijų ministerijos vadovo kėdę yra svarstoma, sako prezidento patarėjas Povilas Mačiulis. Tačiau, akcentuoja jis, tai nėra vienintelis pretendentas perimti ministrų kabineto portfelį, likusį laisvą „valstiečiui“ Virginijui Sinkevičiui tapus Europos Komisijos nariu.

„Kandidatūrų tikrai yra ir daugiau, Algirdo Butkevičiaus kandidatūra tikrai yra jau po truputėlį diskutuojama“, – LRT radijui teigė P. Mačiulis.

Patarėjas taip pat pabrėžė, kad prezidentas Gitanas Nausėda naujajam ministrui kels labai aiškius reikalavimus.

„Prezidentas laikosi pozicijos, kad būsimasis ministras turėtų būti ne naujokas, kad jis turėtų būti iš sistemos vidaus, kad išmanytų ekonomikos ir inovacijų failą – kitaip tariant, kad ateitų žmogus, kuriam nereikėtų visko mokytis iš pradžių, nes kadencija (Seimo. – ELTA) sparčiai artėja į pabaigą“, – pridūrė P. Mačiulis.

Buvęs premjeras, Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ narys Algirdas Butkevičius sako, kad, jeigu premjeras Saulius Skvernelis pasiūlytų jam eiti ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas, jis svarstytų imtis šios atsakomybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepartinis

Nepartinis portretas
Na, nenustebčiau - viskas pagal "profesionalų" taisykles. Juk ir švietimo ministras Monkevičius po pertraukos sugrįžo kaip pats "profesionaliausias" žmogus tokioms pareigoms:)). Ne veltui buvęs švietimo ministras Pavalkis "Kauno dienoje" panašiai kalbėjo, kad visi mūsų dabartinės mokyklos mokiniai yra vidutiniokai... Tai jau tie "seno kirpim"o žmogeliai ir gali būti gabūs "profesionalai" (nors iki dabar nesugebėjo išmokti bent vienos užsienio kalbos apart rusų, o kai kurie ir sklandžios valstybinės kalbos per 30 nepriklausomybės metų. TAI GABUOLIAI. Jau dabar tas pats, kas iš jų bus kas nors vyriausybėje, prezidentūroje, ar seime - ilgai dar tūpsime duobėn, kol taip galvosinme

nijole

nijole portretas
BRAZAUSKO PATIKETINIS? BRAZAUSKININKAI PLESIA LIETUVA?

TEISININKAS ANTANAS

TEISININKAS ANTANAS portretas
USPACKICH TAIKOSI ???
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių