Quantcast

Prezidento patarėjas: L. Savicko kandidatūra vertinama atidžiai

  • Teksto dydis:

Prezidentūra atidžiai vertina premjero teikiamą kandidatą į ekonomikos ir inovacijų ministrus Luką Savicką, sako prezidento Gitano Nausėdos patarėjas.

„Gavome kandidatą iš artimų, pažįstamų rato premjero aplinkos ir tikrai atidžiai vertiname. Susitiksime, kalbėsime ir tikrai priimsime pamatuotą ir atsakingą sprendimą“, – LRT radijui sakė Simonas Krėpšta.

Pasak jo, prezidentas su kandidatu susitiks kitą savaitę.

Paprašytas patikslinti, ar „artimų, pažįstamų ratas“ šiuo atveju yra privalumas, ar trūkumas, patarėjas teigė, kad pasirinkimas turint daugiau variantų yra kokybiškesnis.

„Nei pliusas, nei minusas. Visada yra gerai, kai yra daug alternatyvų ir gali palyginti kandidatus ir išsirinkti tinkamiausią, tai čia bet koks pasirinkimas turint alternatyvų yra kokybiškesnis“, – teigė S. Krėpšta.

Pasiteiravus, ar galimas prezidento delsimas tvirtinti naują ministrą yra reakcija į premjero nenorą atleisti prezidento kritikuojamą susisiekimo ministrą, patarėjas teigė, kad G. Nausėda siekia atrinkti geriausią kandidatą.

Jis ragino „neužbėgti įvykiams už akių“, svarstant, ar Vyriausybė iki kadencijos pabaigos  gali apskritai išbūti be ekonomikos ir inovacijų ministro.

Gavome kandidatą iš artimų, pažįstamų rato premjero aplinkos ir tikrai atidžiai vertiname.

Lukas Savickas šiuo metu yra premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas ekonomikai ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys.

Jis yra įgijęs Europos viešųjų reikalų magistro laipsnį Mastrichto universitete Olandijoje, prieš tai Jungtinės Karalystės Jorko universitete įgijo politikos ir tarptautinių santykių bakalauro laipsnį.

Jo kandidatūrą premjeras S. Skvernelis pateikė praėjusį penktadienį.

Ministrai pareigas pradeda eiti tada, kai prisiekia Seime. Seimo neeilinė sesija baigėsi šią savaitę, o eilinė pavasario sesija prasidės kovo 10 dieną.

Pastaruoju metu prezidento ir premjero bendradarbiavimą temdė ginčai dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus – G. Nausėda ragino jį trauktis iš pareigų, bet S. Skvernelis nusprendė, kad ministras gali dirbti toliau. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
KĄ, juo 'konservų' moterys nepatenkintos?.. :s

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Niekas taip neprajuokina, kaip frazė "Viskas, tyliai, nesijuiokiam"

kodel

kodel portretas
prisimenu turejo baltas pirstines o nejau ismete jos jam tiko itikinejant kad yra kovotojas uz tiesa
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių