Quantcast

Prezidento ir premjero susitikime – dėmesys Kelių direkcijos pertvarkai

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad svarstant Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) pertvarką, būtina reformuoti kelių rinkliavos sistemą ir užtikrinti skaidrią vadovybės atranką.

Prezidentas šiuos klausimus pirmadienį aptarė susitikime su premjeru Sauliumi Skverneliu, BNS sakė prezidento atstovas žiniasklaidai Antanas Bubnelis.

„Prezidento nuomone, elektroninių rinkliavų sistemos įstatymų paketas Seime turėtų būti svarstomas kartu su LAKD reorganizacija ir galėtų būti priimtas jau šį rudenį. Sistemos startas pagrįstų direkcijos statuso pertvarką ir suteiktų pagrindą tvariai bei visuomenės lūkesčius atitinkančiai Lietuvos kelių infrastruktūros plėtrai“, – teigė A. Bubnelis.

„Prezidentas pokalbio metu akcentavo, kad reorganizuojant LAKD būtų skiriamas tinkamas dėmesys kokybiškam poįstatyminių aktų priėmimui ir profesionalių įmonės vadovo bei įmonės valdybos narių atrankoms“, – teigė jis.

Vyriausybė siūlo Automobilių kelių direkciją pertvarkyti iš biudžetinės įstaigos į valstybės įmonę, o vėliau – į akcinę bendrovę.

Opoziciniai konservatoriai teigia, kad pertvarka siekiama iš pareigų pašalinti direkcijos vadovą Vitalijų Andrejevą, kuris pradėjo vadovauti susisiekimo ministru dirbant Rokui Masiuliui.

R. Masiulis siūlė naują kelių apmokestinimo sistemą (angl. e-tolling), bet nesulaukė paramos Seime.

Susisiekimo ministerija yra pradėjusi tyrimą dėl V. Andrejevo atsakomybės panaudojant keliams skirtas lėšas. Dabartinis ministras Jaroslavas Narkevičius sako, kad direkcija lėšas naudojo neefektyviai, dėl to vėluoja žvyrkelių asfaltavimo programa. V. Andrejevas priekaištus vadina nepagrįstais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pažiūrėkite kiek tkelių direkcija yra nutiesusi kelių visai nenumatytų už pinigus ir tik savo asmeninei naudai. Mesti lauk ten daug aferistų , ten tikrai kaip vagiama ir tiesiama saviems. Keliai tiesiami nekokybiškai vagiama produkcija . Koncervatoriai patys vagia ir tokius pat panašius palaiko.

Anonimas

Anonimas portretas
o dviraciu keliukas Nemencines plente 10-16.4 km dar nuo sovietmecio nenaujintas!!! jau baigia sunykt! mat visuomenes keliukas,o visuomenes poreikiams kaip visad euru nera! nors ir mokescius visuomene moka

Veronika

Veronika portretas
O keliukas iki Nausėdos stiklinės būdos draustinyje tikriausiai jau seniai išasfaltuotas? Niekam nekliūna, a ne?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių