Quantcast

Prezidento ir EK pirmininkės susitikime aptarti ir nauji nelegalios migracijos iššūkiai

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį susitiko su Europos Komisijos (EK) pirmininke Ursula von der Leyen. Šalies vadovas padėkojo Komisijos vadovei už konstruktyvų bendradarbiavimą su EK tiek derantis dėl Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės (EGADP) 2020 m. liepos mėnesį, tiek rengiant Lietuvos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą. Pagal EGADP Lietuvai turėtų tekti 2,225 mlrd. eurų.

„Šios lėšos bus pagrindas būtinoms reformoms ir investicijoms, kurios stiprins mūsų šalį, prisidės prie žalios, inovatyvios, teisingos ir stiprios Lietuvos augimo. Įpareigojimas mūsų vyriausybei, kad šie pinigai būtų investuoti kryptingai, skaidriai ir neštų didžiausią naudą Lietuvos žmonėms“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas ir EK pirmininkė susitikime aptarė ir naujus nelegalios migracijos iššūkius, pažymima Prezidentūros pranešime. Šalies vadovas akcentavo, kad Baltarusijos režimas pasitelkdamas migrantus bando didinti spaudimą ne tik Lietuvai, bet ir Europos Sąjungai. Jis pabrėžė, kad bendromis pastangomis būtina stiprinti rytinės Europos Sąjungos sienos kontrolę.

Pokalbyje su EK pirmininke valstybės vadovas kėlė ir Astravo atominės elektrinės klausimą, primindamas apie jos keliamą grėsmę visai Europos Sąjungai ir pabrėždamas būtinybę efektyviai įgyvendinti Europos Vadovų Tarybos priimtus sprendimus, kad tarptautinių branduolinės saugos reikalavimų nesilaikančių gamintojų elektros energija iš trečiųjų šalių nepatektų į Europos Sąjungos rinką.

G. Nausėda pristatė reikšmingą Lietuvos ir Europos kultūrinio gyvenimo įvykį – projektą „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022 m.“ ir įteikė kvietimą dalyvauti renginio atidaryme Kaune 2022 m. sausio 22 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas ruošė ir kas atsakingas

Kas ruošė ir kas atsakingas portretas
Tai jos nėra, narcizas nuopelnus prisiima

?

? portretas
kažin ar pasigyrė ,kad susidėjo su patvoriniais?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių