Quantcast

Prezidentiniai debatai: penki klausimai ir atsakymai

  • Teksto dydis:

Pirmadienio vakarą Vilniuje vyks kandidatų į prezidentus debatai. Organizatoriai pateikia svarbiausius klausimus ir atsakymus.

Kas dalyvaus debatuose?

Į debatus pakviesti visi kandidatai, kurie skelbia surinkę įstatymo numatytus 20 tūkst. rinkėjų parašų. Siekiant išsamesnių diskusijų, debatai skaidomi į dvi dalis. Pirmojoje dalyje sutiko dalyvauti Valentinas Mazuronis ir Naglis Puteikis. Antrojoje dalyje dalyvaus Gitanas Nausėda, Saulius Skvernelis ir Ingrida Šimonytė. Pirmieji debatai prasidės 16.30 val., antrieji – 19 valandą. Dalyviai paskirstyti  įvertinus visuomenės nuomonių apklausų rezultatus, kaip įprasta Vakarų šalių ir Lietuvos praktikoje.

Kas rengia debatus?

Debatus organizuoja naujienų agentūra BNS, Rytų Europos studijų centras, Konrado Adenauerio fondas ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka. Visas išlaidas apmoka organizatoriai. Nei valstybės biudžeto, nei kandidatų lėšos nėra naudojamos.

Kada ir kur galima stebėti debatus?

Debatai vyks Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, bet dėl ribotų vietų skaičiaus įėjimas bus tik su kvietimais. Kiekvienas debatų dalyvis galės atsivesti po 20 rėmėjų. Abeji debatai bus tiesiogiai transliuojami „BNS Lietuva“ „Facebook“ ir „Youtube“ paskyrose ir interneto svetainėje www.bns.lt. Galimybė debatus retransliuoti internetu yra laisvai prieinama visoms žiniasklaidos priemonėms.

Kaip vyks debatai?

Pirmuosius debatus moderuos politologas Andrius Šuminas, antruosius – BNS redaktorius Vaidotas Beniušis. Debatai truks maždaug po pusantros valandos. Jie padalyti į tris dalis: užsienio politika, gynybos politika ir teisinė valstybė. Iš anksto parengtus klausimus žinos tik moderatorius. Atsakymams bus skiriama pusantros minutės. Renginio metu žiūrovai galės pateikti klausimus socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“, prie jų palikdami grotažymę #Debatai2019. Debatų metu žiūrovai prašomi laikytis tylos, nešvilpti, neploti, nelaikyti plakatų, kad būtų galima sutelkti dėmesį į kandidatų atsakymus.

Kas komentuos debatus?

Pasibaigus debatams, apie 21 val. vyks debatų aptarimas. Juos aptars diplomatas Vytautas Plečkaitis, gynybos ekspertas Ignas Stankovičius ir „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas Sergejus Muravjovas. Aptarimo diskusiją moderuos Ginas Dabašinskas. Debatų aptarimui bus skirta apie 20 minučių, diskusija bus transliuojama tiesiogiai tais pačiais interneto kanalais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Šiuos tris eliminavus iš kitų jau bus galima rinktis.

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Kodėl visada tik tie trys,juk sakė,kad yra šešiNesvarbu

duniau nesugalvojai[[[[[[[[KODEL]]]]]]]

duniau nesugalvojai[[[[[[[[KODEL]]]]]]] portretas
[[[KODEL]]] tavo Juozaiciui reikia pasigidyti veliau gales vaziuoti i rusija ten eiti i prezedentus,,,,,gerai,,,,
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių