Quantcast

Prezidentė V. Mazuronio darbus vertina kaip vienus geriausių šioje vyriausybėje

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė teigiamai vertina į Europos Parlamentą (EP) išvykstančio „Tvarkos ir teisingumo“ ministro Valentino Mazuronio darbą, sako vyriausiasis prezidentės patarėjas Nerijus Udrėnas.

„Prezidentė norėjo sužinoti tiesiai iš ministro lūpų, kaip sekėsi vadovauti ministerijai. Prezidentė teigiamai vertina ministro darbus – jis sugebėjo subalansuoti tiek gamtos, tiek ūkinės veiklos dalykus“, - antradienį prezidentūroje po D.Grybauskaitės susitikimo su V.Mazuroniu žurnalistams sakė N.Udrėnas.

„Prezidentė vertina ministro V.Mazuronio darbus kaip vienus geriausių šioje Vyriausybėje. Į jo postą bus skiriamas naujas žmogus, kuriam bus didelis iššūkis tą kartelę išlaikyti ir užtikrinti darbų tęstinumą“, - tvirtino jis.

Pasak patarėjo, su ministru buvo aptartos penkios prioritetinės sritys - efektyvus naujos Europos Sąjungos (ES) finansinės paramos panaudojimas, vandens kainų augimo suvaldymas, atliekų tvarkymas bei daugiabučių namų renovavimo programos įgyvendinimas.

Naujajame ES paramos laikotarpyje vandentvarkos projektams numatyta skirti 1,4 mlrd. litų. Tad Aplinkos ministerija (AM), pasak prezidentės patarėjo, turi imtis visų priemonių, kad pinigai būtų panaudoti ten, „kur ekonomiškai racionalu, o ne ten, kur įvairių interesų grupėms reikia įsisavinti pinigus“.

Jis taip pat perdavė prezidentės poziciją, jog atliekų sektorius turi atitiki ES keliamus reikalavimus ir Lietuva turi prisiimti įsipareigojimus dėl atliekų tvarkymo ir rūšiavimo, kad šaliai nereikėtų mokėti baudų.

Prezidentė, anot M.Udrėno, pabrėžė ir AM darbus išjudinant renovaciją mažesnėse savivaldybėse, rūpinantis gyvosios gamtos saugojimu, siekiant apginti žvejų mėgėjų interesus ir užtikrinti vandens telkinių prieinamumą.

Pats V.Mazuronis pripažino, jog prezidentei pateikė savo nuomonę, kokius kandidatusį Aplinkos ministro postą matytų jis.

„Padėkojau prezidentei už palaikymą tuo metu, kai buvau ministras - tą jaučiau ir vetuotais kai kuriais jautriais įstatymais, tiek nevetuotais. Aš išsakiau nuomonę apie galimus kandidatus, kurie, mano nuomone, būtų geriausi, nors šitos pokalbio dalies nenorėčiau daugiau detalizuoti“, - sakė jis.

Paklaustas, ar su prezidente kalbėjo apie dabartinius „tvarkiečių“ viceministrus Almantas Petkų ir Daivą Matonienę, jis tik patvirtino išsakęs savo nuomonę, „kad tęstinumas yra būtinas“.
V.Mazuronis taip pat tvirtino, kad dėl naujo aplinkos ministro partijos pirmininkas Rolandas Paksas su premjeru Algirdu Butkevičiumi šiuo metu dar tariasi.

Gegužės 25 dieną vykusiuose EP rinkimuose „Tvarka ir teisingumas“ gavo du mandatus - į EP dirbti vyks R.Paksas ir V.Mazuronis.

Aplinkos ministro pareigas V.Mazuronis eis iki birželio 26 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių