Quantcast

Prezidentė sveikina popiežių 80-mečio proga

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu nuoširdžiai pasveikino Jo Šventenybę Popiežių Pranciškų jubiliejaus proga.

Šalies vadovės teigimu, Šventojo Sosto dėmesys Lietuvai visada buvo ir išlieka stiprybės, įkvėpimo ir tikėjimo stiprinimo šaltiniu. Naudodamasi proga Prezidentė pakartojo savo ir visos Lietuvos žmonių kvietimą Popiežiui aplankyti mūsų šalį.

Pasak šalies vadovės, Šventasis Tėvas plačiu žvilgsniu ir rūpinimusi visais pasaulio regionais stiprina politinę valią spręsti aktualiausius mūsų dienų klausimus. Prezidentė pabrėžė, kad Lietuva vertina Popiežiaus dėmesį mūsų žemynui ir svarbiems iššūkiams, su kuriais šiandien susiduria visa Europa.

Popiežių Pranciškų Prezidentė taip pat pasveikino artėjančių šventų Kalėdų proga. Šalies vadovės teigimu, tai ypatingas metas ne tik pasaulio tikintiesiems, bet ir visiems žmonėms, laukiantiems prasmingų, taikių ir viltingų švenčių.

Jubiliejaus proga Popiežiui Lietuvos vadovė palinkėjo stiprios sveikatos, kantrybės ir visokeriopos ištvermės ganytojiškame kelyje skleidžiant įsiklausymo, atjautos ir taikos žinią.

Kviečia ir premjeras

Saulius Skvernelis šeštadienį tai pat pasveikino popiežių Pranciškų 80-mečio proga ir pakartojo kvietimą jam atvykti į Lietuvą.

Premjeras atkreipė dėmesį, kad prieš 23 metus Lietuvoje lankęsis popiežius Jonas Paulius II sustiprino mūsų šalies laisvės ir demokratijos plėtrą, padėjo atrasti naujų valstybės ir Bažnyčios bendradarbiavimo perspektyvų.

Popiežius Pranciškus 1936 metų gruodžio 17 dieną gimė Buenos Airėse, Argentinoje. Jis popiežiumi išrinktas 2013 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
vau ... manau is tos laimes ir dziaugsmo popiezius net myztelejo y trusikus ....

Anonimas

Anonimas portretas
Nuosirdumas matosi padarytais darbais,o va valstybes isparcelevimo bendrams jis svetimas. Saunuole gerbema Prezidente ir pagarba.

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
Labai įdomios sielos transformacijos..... raudonoji Dalia sveikina Popiežių. Ar galėtumėte patikėti nuoširdumu?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių