Quantcast

K. Mažeika įsitikinęs, kad turi pakankamai patirties ministro portfeliui

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį susitiko su pateiktuoju kandidatu į aplinkos ministrus,  Seimo Aplinkos komiteto vadovu Kęstučiu Mažeika.

Kandidatas į aplinkos ministrus, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto vadovas K. Mažeika sako, kad esminį dėmesį skirs pradėtų šios srities reformų tąsai.

Antradienį susitikęs su prezidente Dalia Grybauskaite jis sakė kalbėjęs apie „darbų tęstinumą, apie tam tikrus užleistus darbus, apie prioritetus“.

„Daugiausia yra reformų tęstinumas, pokyčiai, kurie tiek vyksta miškų sektoriuje, tiek aplinkosaugoje, vandentvarkoje – tai darbai, kurie yra šiandien Vyriausybės, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto darbotvarkėje. Planuojame tęsti tuos darbus, jei bus patvirtinta mano kandidatūra“, – žurnalistams sakė K. Mažeika.

Jis sako, kad dveji su puse metų vadovavimo Seimo Aplinkos apsaugos komitetui, bei nuolatinis darbas su ministerija „yra pakankama patirtis“ siekiant ministro posto.

„Betarpiškas darbas ir yra ta stiprioji pusė. Iš tos perspektyvos žvelgiant, manau, kad man būtų lengviau integruotis“, – teigė K. Mažeika.

Prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė sakė, kad prezidentė savo sprendimą paskelbs artimiausiu metu.

Žiniasklaidoje skelbta, jog 2015-aisiais K. Mažeika perėjoje partrenkė pėstįjį, žmogus vėliau mirė ligoninėje. Kandidatas į ministrus sako, kad „kad ši istorija yra pamokanti visiems“ ir tikisi, kad tai neturėtų sutrukdyti skiriant jį į pareigas ir vėliau darbe.

36 metų K. Mažeika yra žemės ūkio mokslų daktaras, išsilavinimą įgijęs Lietuvos veterinarijos akademijoje. Per savivaldos rinkimus K.Mažeika kandidatavo į Marijampolės merus, bet pralaimėjo antrajame ture.

Nuolatinio vadovo Aplinkos ministerija neturi nuo praėjusių metų gruodžio 7-osios, kai premjero iniciatyva buvo atleistas Kęstutis Navickas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė vasario pradžioje atmetė „socialdarbietės“ Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą į šį postą.

Premjeras anksčiau yra teigęs, kad iki prezidento rinkimų gegužę gali ir neteikti naujos aplinkos ministro kandidatūros, nes nesitiki šalies vadovės palaikymo.

Šiuo metu Aplinkos ministerijai laikinai vadovauja energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marija

Marija portretas
Mazeika isitikines kad geriausia viceministriu ieskoti per Tinder

Negalima

Negalima portretas
šito verslo skersliberalio prie nieko prileisti. Pridarys nuostolio ir galutinai iškirs visus miškus

...

... portretas
Į valdžią nekorumpuotų nekelia, jų juk nėra už ko laikyt.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių