Quantcast

Prezidentė su Moldovos premjeru ketina aptarti Europos paramą „atlaikyti spaudimą“

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė Niujorke žada su Moldovos premjeru aptarti Europos Sąjungos (ES) galimybes padėti šiai šaliai atlaikyti Rusijos spaudimą.

"Moldova dabar patiria labai didžiulį spaudimą - tiek energetinį, tiek vyno blokada ir panašiai. (Kalbėsime) kaip ir kuo gali Europa padėti šiai šaliai, kad ji sugebėtų atlaikyti tą spaudimą", - sakė prezidentė garso interviu, kurį BNS trečiadienį perdavė prezidentės spaudos tarnyba.

D.Grybauskaitės susitikimas su Moldovos premjeru Iure Leanca (Jurije Leanke) bus surengtas vykstant Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos debatams.

Pasak prezidentės, susitikime taip pat bus aptarta galimybė liberalizuoti vizų režimą ir parafuoti asociacijos sutartį per ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimą Vilniuje lapkričio mėnesį.

Moldovos prezidentas šį mėnesį įvertino Rusijos sprendimą pristabdyti Moldovos vyno įvežimą į Rusiją kaip nedraugišką aktą, ir neatmetė, kad tai padaryta tyčia Vilniaus susitikimo išvakarėse. Rusijos pareigūnai teigia, kad vyno importas sustabdytas dėl kokybės.

ES pareigūnai pranešė ketinantys apsvarstyti galimybę padidinti moldaviško vyno importo kvotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių