Quantcast

Prezidentė ragina JAV aktyviai įsitraukti į karines pratybas Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Jungtinėse Valstijose viešinti Dalia Grybauskaitė trečiadienį paragino JAV aktyviai įsitraukti į karines pratybas Lietuvoje ir Lenkijoje, siekiant užtikrinti Suvalkų koridoriaus apginamumą.

Šalies vadovė taip kalbėjo apsilankiusi Pensilvanijos nacionalinės gvardijos vadavietėje, kur susitiko su šio dalinio vadu generolu majoru Anthony J. Carrelli (Antoniu J. Kareliu).

„Lietuvai aktualu, kad Pensilvanijos nacionalinės gvardijos kariai aktyviai įsitrauktų į bendras pratybas kartu su NATO batalionais mūsų šalyje bei Lenkijoje ir taip prisidėtų užtikrinant Suvalkų koridoriaus apginamumą“, – teigiama prezidentės spaudos tarnybos išplatintame pranešime.

Suvalkų koridoriumi vadinamas maždaug 100 kilometrų pločio Lietuvos ir Lenkijos pasienio ruožas, kuris iš Vakarų ribojasi su Karaliaučiaus kraštu, o iš Rytų - su Baltarusija.

Karo atveju jo užgrobimas užvertų NATO sąjungininkams sausumos kelią iki Baltijos šalių.

Anot Prezidentūros, Pensilvanijos nacionalinė gvardija domisi galimybe dalyvauti Kaune steigiamo regioninio kibernetinio saugumo centro veikloje.

Pranešime teigiama, kad gvardija aktyviai prisideda prie Lietuvos karininkų rengimo, pėstininkų kovos mašinų personalo apmokymo, šalies karinės infrastruktūros modernizavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Taip prabilo vatnykai ir ne be reikalo.Mums nera tikslo amerikona islaikyt.Kad atejes angliskai uzrekia.Uztenka savu.

Anonimas

Anonimas portretas
Oho kiek vatinku prabilo :)))

Julija

Julija portretas
Gal pati ponia gali dalyvauti pratybose ? Kam raginti kitus, reikia parodyti pavyzdį.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių