Quantcast

Prezidentė prisideda prie naujos pilietinės iniciatyvos „Neužmirštuolė“

  • Teksto dydis:

Laisvės gynėjų dienos proga Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė prisijungia prie naujos pilietinės iniciatyvos „Neužmirštuolė", skirtos Sausio 13-ajai atminti ir Laisvės gynėjams pagerbti.

„Kol atmintis gyva, niekas negali atimti Lietuvos laisvės ir iškreipti mūsų istorijos. Sausio 13-ąją beginkliai, tačiau stiprūs savo dvasia ir vienybe, žmonės pasipriešino melui ir prievartai. Šiandien esame laisvi ir naujoji karta tikriausiai net neįsivaizduoja, kad galėtų būti kitaip. Tačiau laisvė nėra duotybė. Tai - atsakomybė kiekvienai kartai prisiminti ir didžiuotis, kad esame savarankiška valstybė ir patys kuriame savo ateitį", - sako Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Nacionalinė iniciatyva „Neužmirštuolė" kviečia visus Lietuvos gyventojus per Laisvės gynėjų dieną į atlapą įsisegti vieningą ženkliuką - neužmirštuolės žiedą. Simbolį orios, savarankiškos ir sėkmės Lietuvos.

Sausio 13-ąją Prezidentė Dalia Grybauskaitė taip pat lankysis Vilniaus „Ryto" progimnazijoje, kur kartu su moksleiviais dalyvaus pilietinėje akcijoje „Atmintis gyva, nes liudija". Šioje gimnazijoje mokėsi Lietuvos Laisvės gynėjas Darius Gerbutavičius.

Prezidentė kviečia šalies gyventojus aktyviai dalyvauti Sausio 13-ajai skirtose pilietinėse akcijose ir parodyti, kad mes prisimename, kodėl esame laisvi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam piliečiui

tam piliečiui portretas
ar tik angliakalbiams rašai, ar tik savo išmanymą demonstruoji? ir jei cituoji literatūrą, tai ir skelbk ją. O šiaip, šis simbolis -neužmirštuolės žiedas - yra daug priimtinesnis nei "nemasonų" simbolis kažkoks raudonas gvazdikas ar raudona rožė.

pilietis

pilietis portretas
Gal galit pasakyti, kodėl ši "graži iniciatyva" yra paženklinta masonų simboliu? The small blue forget-me-not flower was first used by the Grand Lodge Zur Sonne, in 1926, as a Masonic emblem at the annual convention in Bremen, Germany. In 1938 a forget-me-not badge—made by the same factory as the Masonic badge—was chosen for the annual Nazi Party Winterhilfswerk, the annual charity drive of the National Socialist People's Welfare, the welfare branch of the Nazi party. This coincidence enabled Freemasons to wear the forget-me-not badge as a secret sign of membership.[120][121][122] After World War II, the forget-me-not flower was again used as a Masonic emblem at the first Annual Convention of the United Grand Lodges of Germany in 1948.[123] The badge is now worn in the coat lapel by Freemasons around the world to remember all who suffered in the name of Freemasonry, especially those during the Nazi era.[123?

Dvaro kepejas

Dvaro kepejas portretas
Ar ne Lankaitis ta "iniciatyva" iskepe?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių