Quantcast

Prezidentė pasirašė dekretus dėl trijų ministrų atleidimo, paskirti laikinieji

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretus, kuriais priėmė švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės, kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson atsistatydinimą ir atleido Kęstutį Navicką iš aplinkos ministro pareigų.

Šie dekretai įsigalioja nuo penktadienio, dekretas dėl kultūros ministrės L. Ruokytės-Jonsson įsigalios gruodžio 21 dieną, pranešė Prezidentūra.

Apie sprendimą keisti tris ministrus premjeras Saulius Skvernelis pranešė pirmadienį. Jis sakė, kad pasitiki atleidžiamais ministrais, bet nori duoti naują postūmį reformoms švietimo, kultūros ir aplinkos apsaugos srityse.

L. Ruokytė-Jonsson ir K. Navickas trečiadienį po susitikimo su prezidente sakė, kad dirbti su premjeru daugiau nebenori ir kritikavo jį dėl daryto spaudimo ir prisidenginėjimo ministrais.

Iš pareigų atleista kultūros ministrė sakė prašiusi prezidentės laiko pabaigti rengti kultūros strategiją.

S. Skvernelis pareiškė tam nematantis jokios prasmės ir teigė, kad jeigu prezidentė leistų kultūros ministrei dirbti ilgiau, jai gali būti inicijuojama interpeliacija Seime.

Prezidentė pavedė nuo gruodžio 8 dienos, kol bus paskirti nauji ministrai, laikinai eiti švietimo ir mokslo ministro pareigas susisiekimo ministrui Rokui Masiuliui, aplinkos ministro – energetikos ministrui Žygimantui Vaičiūnui.

Nuo gruodžio 22 dienos laikinai eiti kultūros ministro pareigas pavesta ūkio ministrui Virginijui Sinkevičiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aras

Aras portretas
Atiduot visas ministerijas Karabasui su Veryga perkelt i Ziegzdrius ir tvarka
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių