Quantcast

Prezidentė kritikuoja Seimo komisijas, R. Karbauskis žada – tyrimai tęsis

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sukritikavo valdančiųjų „valstiečių“ iniciatyvas dėl parlamentinių tyrimų, tačiau Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis atkerta, kad tyrimai tęsis.

Šalies vadovė po susitikimo su Seimo valdyba ketvirtadienį tvirtino, jog užuot kūrę tyrimų komisijas parlamentarai turėtų telktis į įstatymų leidybos procesą ir reformų įgyvendinimą.

„Norėtųsi, kad šis Seimas būtų prisimintas (...) dėl pozityvių reformų, dėl naudingų sprendimų Lietuvos žmonėms, o ne kaip Seimas, kuris kuria komisijas, aiškinasi santykius, vienas kitą persekioja ir taip toliau“, – žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

„Konfliktuose ir karuose laimėtojų niekada nebuvo ir nebus, dažniausiai pralaimi abi pusės“, – teigė ji.

Šiuo metu Seimas tiria nacionalinio transliuotojo (LRT) veiklą ir nuo 2005 metų valdžioje buvusių politinių jėgų sprendimus valdant šalies finansus.

Seimui pavasario sesijos pabaigoje patvirtinus Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto tyrimo dėl nederamos verslo įtakos politikai išvadas, parlamentarai rugsėjį turėtų balsuoti dėl „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio siūlomo naujo tyrimo tuo pačiu klausimu.

R. Karbauskis tvirtino, kad parlamentiniai tyrimai bus tęsiami dėl visuomenės intereso.

„Aš galiu pasakyti atsakingai, kad tai bus tęsiama, nes mūsų visuomenė tikriausiai nori suprasti, kas dėjosi valstybėje 27 metus, dėl ko mes taip gyvename, o, pavyzdžiui, estai gyvena visai kitaip“, – žurnalistams sakė politikas.

Prezidentė sakė nekomentuosianti R. Karbauskio iniciatyvos Seime antrą kartą tirti verslo poveikį politikai, kol parlamentarai nepriims galutinio sprendimo dėl tyrimo klausimų.

Visgi ji pridūrė, kad „iš principo tai yra Seimo teisė, bet yra Konstitucinio Teismo išaiškinimai, kad komisijos negali trukdyti teisminei valdžiai vykdyti tyrimų, negali trukdyti ar dubliuoti teisėsaugos institucijų darbo“.

Seimas taip pat yra baigęs tyrimą dėl Lietuvos rinkai tiekiamų galimai žemesnės kokybės užsienietiškų maisto produktų.

Parlamentarai yra atsisakę sukurti parlamentinę komisiją padėčiai žemės ūkio sektoriuje tirti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
KGB prostitute bijo savo seselio prisidirbo,prisivoge,praskolino Lietuva per savo dvi kadencijas.

Anonimas

Anonimas portretas
Karbauski, nekalbėk,kad visuomenė nori,bet tu nori mus klaidinti.Geriau apsivalyk pats,nes jau perdaug prisišiukšlinai.Melagis reikia tau patentą išduoti.

blefas

blefas portretas
,, ponia dalia pikti nebūtina juk pati esi suformavusi klano viršūnes ir juk laiškais derybas vedei, su kuo juk ponia gerai žinote juk nepamiršot o daugiau kuo pikti juk pyksta oi seniai, dar nuo pat pradžios partijų darbu, juk seime pastoviai riaušes piktumas nebuvo to kaip tik soc demus nustumia tie toj prikiša buldozeri kaip tik konservatoriai prakiša tie toj lipa ant kulnu šaukia , o bardako kiek prikuria nesąmonių juk dar ponas brazauskas sakė oi pilni stalčiai tu popierių priimtu straipsnių pilini nespejam kurenti, taip ką ten sakyti mažinti būtina tas tarnystes visur pusiau partijos turi save išlaikyti o ne nuo mūsų pinigus lupti juk mums partijos nereikalingos jos nieko gero neduoda tegul išsilaiko iš savu mokėsčiu ,ir bastą ,
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių