Quantcast

Prezidentė dalyvaus NATO vadovų susitikime

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė rugsėjo 4-5 dienomis dalyvaus NATO vadovų susitikime Velse (Jungtinė Karalystė), kuriame bus tariamasi dėl ilgalaikių priemonių mūsų regiono saugumui užtikrinti, praneša prezidentės spaudos tarnyba.

Stiprėjant Rusijos karinei agresijai, NATO šalių lyderiai svarstys konkrečius veiksmus Aljanso gynybiniams pajėgumams didinti. Susitikime bus tariamasi dėl didesnio sąjungininkų matomumo ir pastovaus buvimo mūsų regione, NATO gebėjimo ypač greitai reaguoti į grėsmes stiprinimo, nuolatinio Baltijos šalių gynybos planų atnaujinimo, reguliarių karinių pratybų, pasirengimo atsakyti į kibernetinio ir energetinio saugumo grėsmes. Pasak Prezidentės, šios priemonės yra būtinos ne tik regiono, bet ir transatlantiniam saugumui užtikrinti.

Valstybių vadovai taip pat aptars padėtį Ukrainoje. Susitikimo metu tikimasi įsteigti patikos fondą, kuris padėtų Ukrainai įveikti dabartines karines grėsmes, įgyvendinti reformas saugumo srityje ir sustiprinti bendradarbiavimą su NATO. Šalies vadovės teigimu, Lietuva pasirengusi prisidėti prie šių fondų veiklos ir tą patį ragins padaryti kitas Aljanso nares.

Vadovų susitikime bus aptariamas ir bendradarbiavimo priemonių paketas su Gruzija bei ryšiai su Moldova, siekiant didesnio šių šalių suartėjimo su NATO.

NATO šalių vadovai taip pat kalbėsis apie Aljanso santykius su Afganistanu ir šiai šaliai skirtos Tvirtos paramos misijos įgyvendinimą, prie kurio prisidės ir Lietuva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jklmn

jklmn portretas
Jeigu sita karve saunuole kodel zmones is lietuvos isvaziuoja anglijoj sudus valyti ? Kodel lietuva nusigeria? Kodel tiek savizudziu? pirma vieta ES.Paskaityk lietuvos spauda.Vagystes plesykavimai narkotikai.Samogona vezioja backom po 300 litru Dar daug ko galima prirasyti Sita boba zmones isrinko todel kad vyru lietuvoj nera-visi nusigere ir vaiksto apsimyze

Aksioma

Aksioma portretas
Pirmieji komentatoriai yra stribų palikuonys, kurie kasdien kiša savo parsidalėvišką nuomonę. Nuo tokių ir prasidėjo įvykiai Ukrainoje. Sakytum tai pasamdyti mažvaikiai, bet mintys tai suaugusių kėgėbistų.

tiems pirmiems komentams

tiems pirmiems komentams portretas
užsidarykite savo liežuvius, draugai kremliniai. Šaunuolė mūsų prezidentė, nors sau į alkūnes įsikąskite, bet niekada jos aukštumų nepasieksite, nebent būsite putkino pakelti į bunkerio generolus, kremliaus tarakonai. Apie kokį skurdą čia vapate? Norite, kad jūsų išperoms Lietuvoje būtų gera gyventi? Tai tokio dalyko nebus, žinoma iš kur sklinda tokie Lietuvą` menkinantys komentarai, ir jokia demokratija čia jau nebepadės. Atsiims tokie tarakonai su kaupu, palaikantys Europos žandaro-rusijos politiką ir jos grobuonišką karą su Ukraina.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių