Quantcast

G. Nausėda sukritikavo A. Monkevičių: tiesiog norėjo tvarkingai baigti kadenciją

Prezidentas Gitanas Nausėda sukritikavo švietimo, mokslo ir sporto ministrą Algirdą Monkevičių, teigdamas, kad jam susidarė įspūdis, jog ministras tiesiog norėjo tvarkingai pabaigti kadenciją, nebekeldamas didesnių ambicijų savo veikloje.

„Manau, kad pirmiausiai, ko reikės naujai Vyriausybei, – gerokai didesnio apetito ir ambicijų reformuojant švietimo sistemą, nes susidarė įspūdis, kad vis dėlto šitie pastarieji pusantrų metų lėmė, kad konkrečiai šiai ministerijai vadovaujantis ministras tiesiog norėjo tvarkingai pabaigti kadenciją, nebekeldamas didesnių ambicijų savo veikloje. Kai kas sakys, kad galbūt tai ir gerai, nes nepriskaldyta malkų, aš taip negalvoju“, – Prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo G. Nausėda.

Turbūt nėra taip pasaulyje viskas juoda arba balta. Aš negaliu pasakyti, kad švietimo ministras, panašiai kaip kitas ministras, kurio pavardės neminėsiu, yra kritikuotinas visais atžvilgiais.

Visgi šalies vadovas teigė negalintis sakyti, kad A. Monkevičius nesistengė. Pasak G. Nausėdos, ministerija, koronaviruso krizės metu diegiant nuotolinį mokymą, sukaupė tikrai vertingos patirties.

„Turbūt nėra taip pasaulyje viskas juoda arba balta. Aš negaliu pasakyti, kad švietimo ministras, panašiai kaip kitas ministras, kurio pavardės neminėsiu, yra kritikuotinas visais atžvilgiais. Aš negaliu pasakyti, kad jis nesistengia arba nesistengė, ypač tuo metu, kada buvo koronaviruso protrūkis, diegti nuotolinio mokymo. Tikrai šitoje srityje surinkome neblogos patirties ir tikrai ne viskas buvo taip blogai“, – sakė prezidentas.

Apibendrindamas švietimo politiką, G. Nausėda sakė, kad Lietuva negali teigti, jog šiame sektoriuje turi daug kuo pasigirti.

„Švietimo politika yra vienas iš tų sektorių, kur tikrai mes negalime pasakyti, kad turime labai daug kuo pasigirti. Pagaliau pažvelkime ir tarptautiniai mūsų rezultatai rodo, kad Lietuvai palyginus sunkiai sekasi konkuruoti su daugeliu valstybių, tarp jų ir su kai kuriomis regiono valstybėmis, konkrečiai Estija“, – teigė G. Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Debilu banda

Ta pati tema

Ta pati tema portretas
Kada bus suformuoti kaltinimai vienam universitetui Lietuvoje, sistemingai rengusiam itin žemos kvalifikacijos ir su polinkiu į korupciją teisininkus, valdininkus? Jie tendencingai po 2004 m buvo įdarbinami vietose, kur tiesioginė prieiga prie ES lėšų skirstymo, viešųjų pirkimų. Ar sunku susiteminti, kiek ir kas būtent iš to vieno universiteto kur ką paėmė į kišenę ir už ką buvo atsakingas? Žmonės su to universiteto diplomais valdomi tiesiog telefonų skambučiais, vieni su kitais susiję, į reikiamas vietas buvo įdarbinami iškart susitarus, konkursai į valstybės tarnybą tebuvo cirkas - asmenys buvo siunčiami į konkrečias vietas konkrečiam darbui iš to universiteto.

taip

taip portretas
ir yra juk visi ten tupintys musu visu saskaita tik ir tupi kad kuo ilgiau istupet bet jokio /kiausinio/ taip ir neistupi tai lieka tik nuo laktos nukelt ir ji sriuba?...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių