Quantcast

Prezidentas svarsto D. Jauniškį teikti antrai kadencijai

Šalies vadovas Gitanas Nausėda sako svarstantis dabartinio Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovą Darių Jauniškį teikti antrai kadencijai, nors yra ir kitų kandidatų.

„Aš pasakysiu tik tiek, kad D. Jauniškis atrodo labai rimtas kandidatas šioms pareigoms eiti, kadangi kam jau kam, bet man labai gerai žinoma, ką VSD nuveikė per pastaruosius penkerius metus“, – interviu sekmadienį LRT laidai „Savaitė“ sakė G. Nausėda.

„Pagaliau, aš esu jų informacijos tiesioginis vartotojas. Matau šios informacijos kokybę, matau didelį darbą, įdėtą į šitų rezultatų pateikimą“, – pažymėjo šalies vadovas.

Jis taip pat kartojo negalėjęs prašyti VSD patikrinti būsimus jo komandos narius ir rėmėjus.

„VSD negali, net jeigu kas nors sugalvotų ir sumanytų tai padaryti, tirti pagal bet kokį piliečių užsakymą. Aš buvau pilietis, eilinis Lietuvos pilietis. Taip, galbūt viešoje erdvėje matomas, bet vis dėlto tokių galių aš tikrai neturėjau“, – teigė G. Nausėda.

Aukšto rango žvalgybos pareigūnas yra informavęs tuometinį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką Vytautą Baką, kad VSD vadovybės nurodymu 2018–2019 metais žvalgyba rinko informaciją apie tuometinio kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos aplinkos žmones ir diplomatą V. Ušacką.

D. Jauniškio kadencija VSD vadovo poste baigiasi šių metų balandžio 13 dieną.

Valstybės saugumo departamento direktorių penkerių metų kadencijai Seimo pritarimu skiria ir atleidžia prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da Luna

Da Luna portretas
yra ir pakeičiamu ir nuolankiu ir formaliu pestininku, bet yra šachmatu lenta ir ten yra tik du lošėjai, taip vienas nausėda o kitas jauniškis , nu ir bėga paskui kiški, į kalna lengva kulno atispirimo reforma ,bet atsisukti nenori leistis atgal nuo kalno o kodėl ar žinote jeigu nežinote pagalvokite ir bus aišku dėl kuo dar palieka antrai partijai šachmatu nebaigtai, kiškis sėdi laukia kada nuo kalno leistis reiks,bet bet ya sunku matysime

aha

aha portretas
Tai ka pas mus Lietuvoje nepakeiciamu nera?

dabartinių į v y k i ų fone,

dabartinių į v y k i ų  fone, portretas
abejoju VSD vadovo tinkamumu.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių