Quantcast

Prezidentūra atskleidė, kokius siūlymus teiks Seimo pavasario sesijoje

Prezidentūra antradienį prasidėsiančioje Seimo pavasario sesijoje teiks siūlymus dėl viešųjų pirkimų centralizavimo, mokesčių keitimo tvarkos ir Darbo kodekso pakeitimo, suteikiant papildomą tėvadienį ir mamadienį vieną vaiką auginantiems vaikams.

„Teiksime įstatymą dėl viešųjų pirkimų efektyvinimo. Mes žinome, kad viešiesiems pirkimams yra išleidžiama daugiau nei 5 mlrd. eurų kiekvienais metais, todėl svarbu, kad tos lėšos būtų naudojamos efektyviai. Prezidentas teiks konkrečius siūlymus, kaip labiau centralizuoti šią veiklą, kaip supaprastinti mažos vertės pirkimus, kad būtų sutaupomos pakankamos lėšos“, – žurnalistams pirmadienį sakė prezidento vyr. patarėjas, Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas Simonas Krėpšta.

Jo teigimu, dėl Viešųjų pirkimų tarnybos vadovo šiuo metu vyksta derybos, ir tikimasi, kad artimiausiu metu bus surastas sprendimas.

Taip pat bus teikiamas siūlymas dėl mokesčių keitimo tvarkos.

„Norime sustiprinti mokestinę discipliną, kad nebūtų keičiami mokesčiai paskutinę minutę, kad nebūtų tokios situacijos, kokią turėjome praeitų metų gruodžio mėnesį“, – kalbėjo S. Krėpšta.

Taip pat Prezidentūra siūlys suteikti vieną papildomą poilsio dieną per mėnesį vieną arba du vaikus iki 12 metų auginantiems tėvams arba auginantiems neįgalų vaiką iki 18 metų.

Pasak S. Krėpštos, bus siūlomi Korupcijos prevencijos įstatymo pakeitimai.

„Siekiame suteikti augiau prioriteto šiai sričiai ir įgalinti institucijas efektyviau tvarkytis su korupcijos prevencija“, – sakė prezidento vyr. patarėjas.

Kaip teigė S. Krėpšta, taip pat bus siūloma keisti Mokslo ir studijų įstatymą, suteikiant tikslines stipendijas trūkstamoms profesijoms, taip paskatinant žmones aktyviau jomis domėtis ir studijuoti.

ELTA primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda į sesijos darbų programą pasiūlė įrašyti 9,Vyriausybė – 147, Seimo nariai (frakcijos) – apie 300 įstatymų projektų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių