Quantcast

Prezidentas su profesinių sąjungų vadovais aptarė darbuotojų teisių gynimą

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį, Gegužės 1-osios išvakarėse, telefonu su didžiausių Lietuvos profesinių sąjungų vadovais aptarė darbuotojų teisių gynimą pandemijos kontekste ir pasveikino Tarptautinės darbo dienos proga.

Pasak Prezidentūros pranešimo, šalies vadovas pabrėžė lygiaverčio, pagarbaus dialogo tarp darbuotojų, darbdavių ir valstybės atstovų svarbą, užtikrinant subalansuotą valstybės ir kiekvieno jos piliečio gerovės augimą.

„Neįsivaizduoju, kaip be civilizuoto dialogo tarp visuomenės grupių būtų įmanoma kurti Gerovės valstybę. Turime girdėti vieni kitus, įsiklausyti ir bendradarbiauti, juk esame vieni nuo kitų priklausomi“, – profesinių sąjungų atstovams sakė prezidentas.

Pokalbių metu buvo aptarti ir aktualūs ekonomikos, mokestinės kultūros klausimai. Prezidento nuomone, šiuo metu bendros atlyginimų kilimo tendencijos maskuoja socialinės nelygybės aštrėjimą. Per pandemiją daugiausiai uždirbančiųjų pajamos augo gerokai greičiau nei uždirbančiųjų mažiausiai. Todėl prezidentas svarsto galimybę siūlyti didinti neapmokestinamąjį pajamų dydį nuo 400 iki 450 eurų. Naudingiausias šis sprendimas būtų gaunantiems mažiausius atlyginimus – minimalius ar artimus jiems.

Profesinių sąjungų lyderiai palaikė šalies vadovo iniciatyvą dėl neapmokestinamojo pajamų dydžio didinimo ir akcentavo dėmesio darbuotojų teisėms svarbą.

Prezidentas diskutavo su Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininke Kristina Krupavičiene, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininke Inga Ruginiene ir Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininku Kęstučiu Jukniu.

Tarptautinės darbo dienos proga prezidentas palinkėjo profesinių sąjungų lyderiams ir toliau stiprinti socialinį dialogą šalyje, didinti kolektyvinių susitarimų aprėptį, kelti sau ambicingus tikslus ginant darbuotojų teises.

Iš viso Lietuvoje yra 1 mln. 280 tūkst. dirbančių asmenų, profesinių sąjungų veikloje dalyvauja apie 90 tūkst. jų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žmogus

Žmogus  portretas
eina ten kur jam leidžia eiti. Visur aplink aklinos partinių gaujų sukaltos sienos..

D

D portretas
Uzpis* jis su ta savo gerovės valstybę . Lietuvoj visiška sikna ttansvestitai šalį valdo jis toliau su savo gerovės valstybę klounas

Bet

Bet portretas
Prezidentas bent su profsajungom šneka. O buves Grybas tik nosi rietė ir su konservėm vieną dūdą pūtė. Žmoniškas kol kas tas mūsų Bankomatas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių