Quantcast

Prezidentūrai kelia nerimą senjorų vakcinacijos tempai: ragina savivaldybes sutelkti dėmesį

Prezidentas Gitanas Nausėda ragina savivaldybes ir pačius gyventojus padėti senjorams pasiekti skiepijimosi nuo COVID-19 vietas, pasirūpinti jų teisingu informavimu.

Kaip spaudos konferencijoje sakė prezidento atstovė spaudai Raminta Stanaitytė-Česnulienė, G. Nausėda nuotoliniame susitikime su senjorus vienijančiomis ir jais besirūpinančiomis nevyriausybinėmis organizacijomis išreiškė susirūpinimą, kad iki šiol paskiepyti vos per 40 proc. žmonių, vyresnių nei 80 metų.

„Tai yra beveik du kartus mažiau, nei daugumoje Europos Sąjungos šalių. Vertinant mirštamumo nuo COVID-19 šioje grupėje skaičius, prezidentas pabrėžia, kad būtent šiai grupei skiepas yra labai svarbus ir pakviesti juos skiepytis yra labai svarbu“,  – sakė ji.

Pasak jos, prezidentas susitikimo metu išgirdo „daug naudingų minčių, kaip paskatinti skiepijimąsi ir svarbiausiais akcentais įvardija pasiekiamumą bei komunikaciją.

„Pirma pasiekiamumas – kaip mobilių komandų pagalba didinti senjorų pasiekiamumą. Prezidentas pasidžiaugė geraisiais savivaldybių pavyzdžiais, tačiau ragina visas savivaldybes sutelkti dėmesį į tai – padėti senjorams pasiekti vakcinavimosi vietas. Kitas dalykas, apie ką kalbėta susitikimo metu, yra komunikacija, dezinformacija, baimės“, – sakė R. Česnulienė.

Anot jos, G. Nausėda kviečia visus gyventojus padėti spręsti šias problemas.

„Prezidentas kviečia pakalbinti kaimyną, padrąsinti, atsakyti į senjoro klausimus, nukreipti, jei reikia – padėti nuvažiuoti į vakcinavimo vietą“, – sakė ji.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

K

K portretas
Visų pirma paskiepik savo tėva

Senjoras

Senjoras portretas
Geras pasakymas nauda didesne tai bandyk isgyvensi ar mirsi nuo trombo.Susikiskit i kita gala ta astra ..bijo zmones ir neina skiepytis Sunis paskiepykit su ta astra one nandymus darykit .

Jolanta

Jolanta portretas
Įtraukia į eilę ,bet laukt reik ilgai ,kad ir su lėtinėm virš 60m. ligom.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių