Quantcast

Prezidentas su Lenkijos Seimo maršalka aptarė tolesnę paramą Ukrainai

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį susitikęs su Vilniuje viešinčia Lenkijos Seimo maršalka Elžbieta Witek (Elžbieta Vitek) aptarė dvišalius santykius, paramą Ukrainai.

Kaip šeštadienį pranešė Prezidentūra, šalies vadovas pasidžiaugė besiplėtojančiais Lietuvos ir Lenkijos santykiais, kuriuos atspindi ne tik intensyvi politinė partnerystė, bet ir auganti prekyba bei investicijos, sėkmingai įgyvendinami bendri strateginės reikšmės infrastruktūros projektai.

Pasak pranešimo, susitikime su Lenkijos Seimo maršalka daugiausia dėmesio skirta paramai Ukrainai, patiriančiai niokojančią Rusijos karinę agresiją.

Prezidentas akcentavo, kad teisinga ir tvari taika įmanoma tik Ukrainos sąlygomis – Rusijai išvedus kariuomenę iš visos Ukrainos teritorijos.

Lietuvos vadovas pažymėjo, kad Rusija rengiasi ilgam sekinančiam karui, todėl Ukrainai būtina toliau teikti ekonominę, karinę, humanitarinę pagalbą. Šalies vadovas teigė itin vertinantis svarų Lenkijos indėlį.

Prezidentas su Lenkijos atstove aptarė Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimą palaikant Ukrainos iniciatyvas Jungtinėse Tautose, siekiant įsteigti Specialųjį tribunolą agresijos nusikaltimams tirti, ieškant sprendimų, kaip įšaldytą viešą ir privatų Rusijos turtą panaudoti Ukrainos atstatymui.


Šiame straipsnyje: Gitanas NausėdaElzbieta Witekkaras UkrainojeJungtinės Tautosbendradarbiavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių