Quantcast

G. Nausėda susitiko su Europos miestų vadovais: aptarė paramą Ukrainai

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto 700 metų minėjimo proga trečiadienį prezidentas Gitanas Nausėda aptarė paramą Ukrainai su sostinėje viešinčiais Europos miestų vadovais.

„Šalies vadovas pabrėžė, jog nuo pat karo pradžios visos Lietuvos savivaldybės aktyviai palaiko Ukrainą teikdamos humanitarinę bei finansinę pagalbą ir reikalingą įrangą“, – sakoma Prezidentūros išplatintame pranešime.

Taip pat prezidentas pristatė Lietuvos pirmosios ponios Dianos Nausėdienės ir Ukrainos pirmosios ponios Olenos Zelenskos iniciatyva Vilniuje įkurtą Ukrainos centrą – atvirą kultūrinę ir edukacinę erdvę ukrainiečių bendruomenei.

Prezidentas susitikime su Europos miestų vadovais kalbėjo apie vasarą Vilniuje vyksiantį NATO viršūnių susitikimą ir viso pasaulio dėmesį, nukreiptą į stipriausio karinio Aljanso priimamus sprendimus.

G. Nausėda taip pat pasveikino miestų vadovus, atvykusius į Lietuvos sostinę 700 metų minėjimo proga, ir pabrėžė, kad tai unikali galimybė prisiminti ilgą ir turtingą Vilniaus miesto ir visos Lietuvos istoriją Vakarų civilizacijos kontekste.

Pasak pranešimo, šalies vadovas akcentavo, kad Vilnius tęsia Gedimino nubrėžtą misiją: Lietuvos sostinė yra atviras ir svetingas laisvų žmonių miestas.

Susitikime Prezidentūroje dalyvavo sostinės meras Remigijus Šimašius, Reikjaviko meras D. B. Eggertssonas, Švedijos sostinės Stokholmo meras Ollė Burellis, Suomijos Tamperės miesto vicemeras Mattis Helimas, Lenkijos miesto Gdansko vicemerė Monika Chabior (Monika Chabior), Liublino vicemeras Mariuszas Banachas (Mariušas Banachas), Lodzės vicemerė Joana Skrzydlewska (Joana Skšydlevska), Juodkalnijos sostinės Podgoricos vicemeras Časlavas Vešovičius, Lvivo miesto Ukrainoje meras Andrijus Sadovas ir Vokietijos Duisburgo miesto vicemerė Edeltraud Klabuhn.

Jie į Vilnių atvyko dalyvauti miesto 700 metų jubiliejaus renginiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>> Jons

>> Jons portretas
patentuoto KREMLINIO IVANO komentaras !!!!

Jons

Jons portretas
Ar prezidentas visai uzmirso kas jis ,kokios pareigos ir kad pirmoji jo pareiga rupintis lietuviais..Ukraina pasirupina ES ,o persistengti nereiktu ,nes lietuvoj padetis liudna…

Ukrainoje tragiškai didėja korupcija...

Ukrainoje tragiškai didėja korupcija... portretas
Bet, tikimasi, kad parama nesumažės...Kai kam jau visiškai proteliai pasimaišė. Klausimas - ką remiame?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių