Quantcast

Prezidentas: socialinis dialogas turi būti vienas iš naujos Vyriausybės prioritetų

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda mano, kad socialinio dialogo tarp darbuotojų ir darbdavių stiprinimas turi būti vienas svarbiausių būsimos Vyriausybės uždavinių.

G. Nausėda trečiadienį su profesinių sąjungų bei verslo atstovais aptarė ilgalaikius ir artimiausio laikotarpio ekonominės ir socialinės politikos prioritetus bei lūkesčius naujai Vyriausybei.

„Prezidento nuomone, socialinio dialogo stiprinimas, dialogo tarp darbuotojų ir darbdavių stiprinimas tikrai yra labai svarbus aspektas ir tai turėtų būti vienas iš vyriausybės prioritetų siekiant pozityvių tikslų ekonomikoje ir socialinėje srityje per ateinančius ketverius metus“, – žurnalistams po susitikimo sakė prezidento vyriausiasis patarėjas, Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas Simonas Krėpšta.

Pasak jo, susitikimuose daugiausia dėmesio skirta socialiniam dialogui ir partnerystei, pajamų nelygybės mažinimui, ekonomikos transformavimui, efektyviam valstybės institucijų darbui ir verslo aplinkos gerinimui.

Paklausus, ar Prezidentūra mato galimybę, kad prezidento gerovės valstybės vizija gali būti įgyvendinta su siūlomais kandidatais į ministrų kabinetą, patarėjas teigė, jog šalies vadovo idėja daug kur sutampa su naujų valdančiųjų prioritetais.

„Prezidento gana detaliai pristatyta gerovės vizija iš tikrųjų turi labai daug sąsajų su naujos valdančiosios politikos krypties prioritetais ir susitikimuose tiek su profsąjungos atstovais, tiek su verslo bendruomene tikrai radome labai nemažai bendrų taškų ir tikimės, kad įvyks proveržis svarbiausiose srityse per ateinančius keletą metų“, – kalbėjo S. Krėpšta. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
su siais neteisetai iremintais liberlaisvamaniais bus dialogas kaip 1 iteisint narkotikus?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių