Quantcast

Prezidentas siūlo sujungti tris ministerijas į dvi

Prezidentas Gitanas Nausėda siūlo dar iki Seimo rinkimų į dvi ministerijas sujungti Aplinkos, Ekonomikos ir inovacijų bei Energetikos ministerijas, apie tai pranešė šalies vadovo patarėjas Antanas Bubnelis. Sujungus Ekonomikos ir inovacijų bei Energetikos ministerijas, joms iš Aplinkos ministerijos būtų pavesta kuruoti su klimato kaita susijusius klausimus.

„Buvo taip pat kalbėta apie Ekonomikos ir inovacijų ministerijos klausimą bei ministro kandidatūrą. Buvo svarstyti du scenarijai, vienas scenarijus – ministro naujos kandidatūros pateikimas arba apjungimas trijų ministerijų. Prezidento nuomone, būtų galima diskutuoti apie Ekonomikos ir inovacijų, Energetikos bei Aplinkos ministerijų. Tai nėra nieko naujo, apie tai buvo kalbama kiek anksčiau“, – po prezidento susitikimo su ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu komentavo A. Bubnelis.

Pasak A. Bubnelio, ar teikti kandidatūrą į ekonomikos ir inovacijų ministro postą, ar jungti tris ministerijas, turės apsispręsti pats S. Skvernelis.

Prezidento nuomone, būtų galima diskutuoti apie Ekonomikos ir inovacijų, Energetikos bei Aplinkos ministerijų. Tai nėra nieko naujo, apie tai buvo kalbama kiek anksčiau.

„Tolimesnį žingsnį darys premjeras. (...) Procesas galėtų prasidėti ir iki rinkimų“, – sakė A. Bubnelis.

Trečiadienį prezidentas susitiko su ministru pirmininku S. Skverneliu aptarti situaciją dėl koronaviruso, ekonomikos ir inovacijų ministro skyrimo klausimą ir prezidento įstatymines iniciatyvas Seimo pavasario sesijai.

ELTA primena, kad prezidentas vasario 12 d. nesutiko skirti Luko Savicko į ekonomikos ir inovacijų ministrus.

Komentuodamas Prezidentūros verdiktą, premjeras S. Skvernelis užsiminė, kad atsisakymą į ministrus skirti L. Savicką supranta kaip Prezidentūros reakciją į valdančiųjų ir prezidento nesutarimus dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dalis eilinių darbuotojų bus atleisti, likusieji dirbs už buvusį atlyginimą su didesniu darbo apimtimi. Viršininkai persikels su kėdėm ir padidintu atlyginimu.Klausimas- kieno sąskaita taupome. D.Poška yra pasakes: vienas cesorius gyvena aukštai, kitas toli ir nė vienas nemato biedno žmogaus ir nėr kam pasiguosti.Ponai toliau lobs prisidengę neteisingai vedama ekonomine politika kitiems liks ieškoti laimės kitur.

:)

:) portretas
Prezidentas nori tapti ekonomikos ministru?"Ne taip susedom, suseskim kitaip! Dėlionės.

...,paSIULYMAS PUIKUS,bet...SKAUSMINGAS...,

...,paSIULYMAS PUIKUS,bet...SKAUSMINGAS..., portretas
atsirastu TAM TIKRAS SKAICIUS beDARBIU,bet...beDARBIAI DARBO BIRZOJE GERIAU nei neDIRBANTYS MINISTERIJOJE???...,subjektyvus paMASTYMAI i TEMA... TASKAS
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių