Quantcast

Prezidentas ragina J. Narkevičių trauktis: pareiškė nepasitikėjimą

Susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui prezidentas Gitanas Nausėda išreiškė nepasitikėjimą ir paragino jį trauktis iš pareigų, ketvirtadienį Prezidentūroje pranešė prezidento vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis.

„Per savaitę problemos tik pagilėjo, o visuomenėje klausimų tik padaugėjo. Tai ne tik asmeninės ministro problemos. Nesibaigiantys klausimai trukdo ne tik susisiekimo sektoriui, bet ir visos Vyriausybės veiklai. Tai mažina žmonių pasitikėjimą valdžios institucijomis. Prezidentas nebegali pasitikėti šiuo ministru ir mano, kad jis privalo trauktis iš užimamų pareigų.

„Ministras savo sprendimais parodė, kad jo veiklos ir darbo kultūra yra netinkama šioms atsakingoms pareigoms. Prezidentas tikisi, jog valdančiajai koalicijai užteks sveiko proto, kad valstybė netaptų vieno netinkamai dirbančio ministro įkaite“, – sakė prezidento patarėjas.

Ministras savo sprendimais parodė, kad jo veiklos ir darbo kultūra yra netinkama šioms atsakingoms pareigoms.

P. Mačiulis teigė, kad valdančioji koalicija ir ministrą delegavusi partija gali pasiūlyti kitą kandidatūrą į susisiekimo ministro poziciją.

„Prezidentas tikisi, kad premjeras nedelsiant priims sprendimą dėl ministro ateities“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad G. Nausėda pastarąjį trečiadienį žurnalistams pareiškė suteikiąs susisiekimo ministrui laiko ištaisyti padarytus sprendimus, kitu atveju prezidentas žadėjo kalbėtis su ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu.

Visuomenėje pasipiktinimo susilaukė J. Narkevičiaus sprendimas spalio pabaigoje atleisti „Lietuvos pašto“ valdybą, ažiotažas kilo ir po to, kai „15min.lt“ pasirodė informacija, jog komandiruotės Abu Dabyje metu ministras už vakarienę nemokėjo iš jo komandiruotei skirtų pinigų, bet pasinaudojo ministerijai pavaldžių įmonių lėšomis.

Praėjusią savaitę portalas „15min.lt“ taip pat paskelbė, kad J. Narkevičiui, kaip Seimo nariui skirtame bute Seimo viešbutyje gyvena jo dukra Karolina Narkevič.

Šią savaitę LRT radijas paskelbė turįs informacijos, kad, naudodamasis nemokamomis Seimo viešbučio paslaugomis, susisiekimo ministras su žmona visgi užsiima ir butų nuoma sostinėje.

Galiausiai LNK laida KK2 gavo net kelis pranešimus, kad Trakų rajone, Gilūšio ežere, ministras taip pat galimai vykdė neteisėtą žvejybą, brakonieriavimą.

Paklaustas, ar prezidentui pareiškus nepasitikėjimą J. Narkevičiumi, jis galėtų toliau likti poste, „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis atsakė, kad tai yra premjero S. Skvernelio prerogatyva.

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė teigia, kad į skandalus įklimpęs susisiekimo ministras J. Narkevičius turi trauktis arba jam Seime bus surengta interpeliacija.

P. Mačiulis. D. Labučio / ELTOS nuotr.

Premjeras sprendimą žada grįžęs į darbą

Ministras Saulius Skvernelis sprendimą dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus priims grįžęs į darbą po laikino nedarbingumo, pranešė ministro pirmininko atstovas Tomas Beržinskas.

„Premjeras pats pakomentuos savo poziciją iš karto po to, kai grįš į darbus“, – BNS ketvirtadienį sakė T. Beržinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Nausedai norisi Roką Masiulį matyti ministru

kauniete

kauniete portretas
Žmones nesinervuokit čia idetas senas straipsnis jie štyčia vis kartoja kad pikinti žmones tai konserviniu užsakymas tyčia rašo atseit kad prezidentas atrodytu kad vos ne kasdie reikalauja tai eiline opozicijos antis

man

man portretas
tai kažkokie dvigubi standartai arba tiesiog politinis cinizmas, kai net Prezidentas pasidavė anūko karingai pozicijai dėl tariamo ministro prasižengimo, kai manau nepalyginamai svarbesni valstybę griaunantys įvykiai yra Austėjos Landsbergienės skandalai dėl žemės, darželių, jos neatėjimo į Seimo komisiją ir t.t.
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių