Quantcast

Prezidentas priėmė naujų ambasadorių skiriamuosius raštus

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį priėmė Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadoriaus Lietuvai Roberto S. Gilchristo, Graikijos ambasadoriaus Dimitrios Xenitellio ir San Marino Respublikos ambasadorės Silvios Berti skiriamuosius raštus.

Kaip praneša Prezidento komunikacijos grupė, susitikime su JAV ambasadoriumi prezidentas aptarė dvišalius politinius ir ekonominius santykius.

Kalbėta apie Lietuvos ir JAV bendradarbiavimo plėtojimo svarbą saugumo ir gynybos srityje, įvertinant saugumo iššūkius ir grėsmes, kylančias Baltijos regione. Aptarti aktualiausi NATO darbotvarkės klausimai, padėkota už JAV paramą, stiprinant Baltijos šalių gynybos pajėgumus.

Šalies vadovas pasidžiaugė JAV investicijomis Lietuvoje ir pareiškė tikįs, kad bus dedamos abipusės pastangos jas skatinti ir ateityje. JAV ambasada pakviesta aktyviai dalyvauti kultūriniame Lietuvos gyvenime, minint Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metus bei kitus Lietuvos istorijai ir kultūrai svarbius įvykius.

Susitikime su Graikijos ambasadoriumi aptarti dvišaliai santykiai ir galimybės stiprinti politinius bei ekonominius ryšius. Pasidžiaugta aktyvėjančiu šalių dialogu ir atkreiptas dėmesys į augantį turizmą tarp jų.

Kalbėta apie ES darbotvarkę: Daugiametę finansinę programą, migracijos keliamus iššūkius Viduržemio jūros regionui, ES plėtros perspektyvas, pasirengimą Europos ateities konferencijai. Aptartas šalių bendradarbiavimas NATO, saugumo situacija Viduržemio jūros regione, pasidalyta nuogąstavimais dėl augančios Rusijos karinės grėsmės Baltijos šalyse. Skirta laiko pasidalyti mintimis apie šalių įsipareigojimus kovoje su klimato kaita bei bendradarbiavimą su Jungtine Karalyste po „Brexito".

Prezidentas pakvietė naujai išrinktą Graikijos prezidentę Kateriną Sakellaropoulou apsilankyti Lietuvoje.

Susitikime su San Marino ambasadore prezidentas išreiškė lūkestį stiprinti politinius santykius su šia šalimi ir plėtoti ekonominius ryšius. Lietuvos vadovas pakvietė San Marino politikos formuotojus ir verslo atstovus apsilankyti Lietuvoje organizuojamose tarptautinėse verslo konferencijose ir daugiau sužinoti apie ekonominės plėtros galimybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių