Quantcast

Prezidentas pasirašė per neeilinę sesiją dėl migrantų krizės priimtus įstatymus

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį pasirašė per neeilinę sesiją dėl migrantų krizės Seimo priimtus įstatymus ir jų pataisas.

Prezidentūra informuoja, kad šalies vadovas iš viso pasirašė penkis antradienį priimtus įstatymus: dėl didesnių įgaliojimų kariams ekstremaliosios situacijos sąlygomis, apribojimų teikti prieglobsčio prašymus tik pasienio punktuose, fizinio barjero pasienyje su Baltarusija statybų.

Karinės jėgos naudojimo statuto pataisos leis ekstremaliųjų situacijų atvejais, kai įvykio mastas sparčiai didėja, siekiant išvengti grėsmės visuomenės rimčiai, pasitelkti karinius vienetus. Kariams galės būti suteikiami įgaliojimai duoti privalomus nurodymus asmenims, jų nesilaikančius asmenis sulaikyti, stabdyti ir tikrinti automobilius ir t. t.

„Šiuo metu šios pataisos yra ypač svarbios, kad kariai galėtų efektyviai padėti institucijoms saugoti valstybės sieną ir kovoti su nelegalia migracija. Jos leidžia mums įgalinti karius neįvedant nepaprastosios padėties, kuri lemtų ir Lietuvos piliečių tam tikrų teisių ir laisvių apribojimą,“ – Prezidentūros išplatintame pranešime cituojamas G. Nausėda.

Prezidento pasirašytais įstatymais taip pat Vyriausybei suteikiami įgaliojimai supaprastinta tvarka priimti sprendimus dėl tvoros pasienyje su Baltarusija statybos.

Kitu šalies vadovo pasirašytu įstatymu numatyta, kad užsieniečiai prieglobsčio prašymus gali teikti tik pasienio punktuose, diplomatinėse atstovybėse ar Migracijos departamentui, jei į šalį pateko teisėtai. Išimtys numatytos tik pažeidžiamiems asmenims.

Taip pat prezidentas pasirašė įstatymo pataisas, numatančias, kad tais atvejais, kai ekstremalios situacijos metu pritrūksta valstybės turimų žmogiškųjų ar materialiųjų išteklių, būtinoms užduotims vykdyti galės būti pasitelkti gyventojai, ūkio subjektai ar kiti subjektai, jiems už tai kompensuojant.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui

Anonimui portretas
Tai pasakyk savo prezidentui,kad tautu supriesinimas iki gero neatves.Patys norit kariaut-patys ir kariaukit,kitu i tai painioti nereikia.

Anonimas

Anonimas portretas
JIS yra Lietuviu tautos prezidentas ,,O tu kas toks nelietuvis?

Ne lietuvis

Ne lietuvis portretas
Kas tu toks,kad ketini riboti mano teise ir laisve?Konstitucija pasiskaityk.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių