Quantcast

Prezidentas: Lietuvos ir Vokietijos siekis – stipri ir vieninga Europa

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda su darbo vizitu lankosi Vokietijoje. Antrą vizito dieną šalies vadovas kartu su Vokietijos, Latvijos ir Estijos prezidentais dalyvavo diplomatinių santykių atkūrimo 30-mečiui skirtuose renginiuose.

„Džiaugiuosi galėdamas pasakyti, kad nuo nepriklausomybės susigrąžinimo mes visuomet jautėme Vokietijos paramą, ypač europinės ir euroatlantinės integracijos kelyje. Atkūrėme istorinius ryšius, kurie buvo nutrūkę sovietinės okupacijos laikais. Vokietija reikšmingai prisidėjo, kad Lietuva sugrįžtų į Europos tautų šeimą“, – sakė šalies vadovas.

Keturių šalių prezidentai aptarė aktualius regiono klausimus: migraciją, saugumą ir gynybą, santykius su ES kaimyninėmis šalimis.

Valstybių vadovai taip pat skyrė dėmesio Europos Sąjungos ateities klausimams. Prezidentas pažymėjo, kad itin svarbu užtikrinti kuo platesnį piliečių įsitraukimą į diskusijas dėl Europos ateities ir ES strateginės darbotvarkės įgyvendinimą. „Mums svarbu žalioji ir skaitmeninė pertvarka, socialinės atskirties mažinimas, visuomenės atsparumas, atvirumas mūsų kaimynams, ypač Rytuose“, – sakė šalies vadovas ir akcentavo, kad ES turėtų ir toliau nuosekliai remti Rytų partnerystės šalių eurointegraciją.

Susitikime prezidentas padėkojo A. Merkel už Vokietijos įsitraukimą stiprinant saugumą ir gynybą Baltijos regione. Vokietija vadovauja NATO EFP kariniam junginiui Lietuvoje, dalyvauja Baltijos oro policijos misijoje.

Diplomatinių santykių atkūrimo 30-metis pažymimas Vokietijos prezidento Franko Walterio Steinmeierio iniciatyva pakviečiant Baltijos šalių prezidentus dalyvauti minėjimo renginiuose Berlyne.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Kad Lietuvos prezidentas elgias garbingai matom visi,kad jis siekia demokratijos irgi matom, bet ko velgi siekia Vokietija galimai glaudziai bendradarbiaudama su rusija?

>

> portretas
Keistas dziaugsmas,keistas "draugas"(!?), atseit pripazine ... po 1,5(pusantru metu),nes buvo uzmirse-nurase(kaip ir GDRa-Prusija),nors DRASESNI-ISLANDIJA-MOLDOVA buvo primine pries puse metu,Lietuva Nepriklausoma Valstybe !?Negana, sustate,kaip ant pajuokos(o gal,kas zino !?), su dar dviem, ... laukianciais "progos" ...!?

Gitanai \\\\\.../////

Gitanai   \\\\\...///// portretas
kur tu,PIŠ jau baigia pasmaugti Lietuvą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių