Quantcast

Prezidentas: klimato politikai reikalingas tvarus finansavimas

  • Teksto dydis:

Prieš prasidedant pirmajai Europos Vadovų Tarybos darbo sesijai, Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su Šiaurės ir Baltijos šalių vadovais.

Susitikime daugiausia dėmesio skirta klimato kaitos politikai ir daugiametei finansinei programai, taip pat aptarti ES strateginės darbotvarkės, „Brexit“ įgyvendinimo klausimai.

Šalies vadovas, kaip teigiama Prezidentūros pranešime, akcentavo Lietuvos pasiryžimą pereiti prie klimatui neutralios politikos iki 2050 m., taip pat palaikyti inovatyvių bei gamtai draugiškų technologijų diegimą, siekiant šio tikslo įgyvendinimo. Prezidentas taip pat pabrėžė, kad šiems įsipareigojimams pasiekti reikalingas tvarus finansavimas naujojoje ES daugiametėje finansinėje perspektyvoje, tačiau tai neatsispindi naujajame biudžeto projekte, kurį pateikė ES Tarybai pirmininkaujanti Suomija.

Prezidentas pridūrė, kad Lietuva jau žengia klimatui neutralios politikos link ir skaičiuoja su tuo susijusias būsimas viešojo ir privataus sektorių išlaidas, kurios iki 2030 m. turėtų siekti 14 mlrd. eurų, o iki 2050 m. – net apie 41 mlrd. eurų. Šalies vadovas taip pat atkreipė dėmesį, kad efektyviai kovai su klimato kaita reikalingas ir trečiųjų šalių įsitraukimas bei pasiryžimas siekti žaliosios politikos tikslų, diegti žaliąsias inovacijas bei jomis paremti savo ekonomikos plėtrą.

Prezidentas G. Nausėda taip pat plačiau pakomentavo Lietuvos poziciją dėl ES daugiametės finansinės programos. „Biudžetas turėtų būti teisingas ir subalansuotas. Suomijos pasiūlytas finansavimo mažinimas sanglaudai ir žemės ūkiui yra drastiškas žingsnis, galintis turėti neigiamų pasekmių, įgyvendinant kovos su klimato kaita tikslus, strateginius energetikos ir transporto projektus, siekiant šalies konkurencingumo Europoje“, – pranešime cituojamas šalies vadovas.

Susitikime skirta laiko aptarti ir Europos ateities konferenciją. Išreikštas lūkestis sieti konferencijų turinį su konkrečiais rezultatais, priimtinais ES piliečiams, ES ir trečiųjų šalių santykių stiprinimu, inovacijų ir pagarbos žmogaus teisėms sklaida.



NAUJAUSI KOMENTARAI

buvai

buvai portretas
ir esi bankine /ziurke/ bet tapes /turistu/ neatsizadi nostalgisko biurokratizmo ir mali niekus ne velnio nesuprasdamas o gal samoningai kisdamas visur pinigus kurie bus lengvai plaunami juk /runkeliai/ patykes siom kvailom pasakom o tersia pasauli tai jav kinija rusija ir visos 2/3 eiles didziosios valstybes ir joms dzin tavo tuscios kalbos nes darbu nesimato nei Alytaus nei Jonavos avarijose buvo svarbiau asmeniniai pasivazineimai .........

Buržuazinis nacionalistas

Buržuazinis nacionalistas portretas
Sugrizkite i Lietuva ir rupinkites Lietuvos zmonemis. Uzteks "skraidyti padebesyse". Esame penktadalis Londono, o norime lygiuotis i galingasias valstybes. Gal uzteks?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių