Quantcast

Prezidentas apie R. Žemaitaičio pareiškimą: kenkia Lietuvos įvaizdžiui

Parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio komentarus, susijusius su nugriauta palestiniečių mokykla, prezidentas Gitanas Nausėda vadina kenkiančiais Lietuvai ir dvišaliams santykiams.

„Tokie neatsakingi pareiškimai kenkia Lietuvos įvaizdžiui pasaulyje ir dvišaliams santykiams“, – antradienį šalies vadovo poziciją BNS perdavė jo patarėjas Tomas Beržinskas.

Parlamentaras, komentuodamas sekmadienį Izraelio pajėgų nugriautą palestiniečių pradinę mokyklą, asmeninėje feisbuko paskyroje rašė, kad „be Putino dar vieni gyvuliai atsirado Pasaulyje – IZRAELIS“.

„Po tokių įvykių, nelieka nuostabos, kodėl gimsta tokie pasakymai: Lipo žydas kopėčiom ir nukrito netyčiom. Imkit, vaikai, pagaliuką ir užmuškit tą žyduką...“ – teigė jis.

Tokį pareiškimą pasmerkė Izraelio, Vokietijos ir Jungtinių Valstijų ambasadoriai, aukščiausi šalies pareigūnai.

Tuo metu Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo neapykantos skatinimo bei kurstymo.

Pats parlamentaras antradienį BNS sakė teigiamai vertinantis tokį teisėsaugos žingsnį, nes „bus proga dar labiau visuomenei atskleisti, parodyti, kaip Izraelis ir Izraelio vyriausybė, kaip kokie komunistai, bolševikai, griauna kitoje valstybėje, kitoje šalyje mokyklas už Europos Sąjungos (ES) pinigus pastatytas“.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, odos spalvos, tautybės, kalbos, kilmės, etninės kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Xunta \\\\\.../////

Xunta  \\\\\...///// portretas
bijo tiesos ir R.Žemaitaičio.___Tik kad "šnipu" nepaverstų.

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvos įvaizdžiui kenkia tokios kaliausės pastatytos vaidinti Lietuvos prezidentą.

Anonimas

Anonimas portretas
Apmaudu, žydai kadaise smarkiai nukentėję, patys tapo budeliais kitai tautai. Beje per karus nukentėjo daugybė lietuvių. Ar kas nors iš kitų šalių tai prisimena ir suteikia mums išskirtinį dėmesį? Ar mes patys tai prisimename ir minine šiuos įvykius?
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių