Quantcast

Pretendentai į Radviliškio mero postą jau renka rinkėjų parašus

Pareiškinius dokumentus dalyvauti Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario – mero rinkimuose pateikę pretendentai į kandidatus jau renka juos remiančių rinkėjų parašus, informuoja Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Palaikančių rinkėjų parašus politinės kampanijos dalyviai galės rinkti iki vasario 25 d. Kandidatą turi paremti ne mažiau kaip 240 Radviliškio rajono savivaldybės rinkėjų.

Savo parašu paremti pretendentą į kandidatus galima taip pat ir elektroninių paslaugų portale Rinkėjo puslapis. 

Tik pakankamo rinkėjų palaikymo sulaukęs ir pateikęs pareiškinius dokumentus pagal įstatymų numatytus reikalavimus keliamas ar išsikėlęs asmuo bus registruojamas kandidatu į Radviliškio rajono savivaldybės tarybos narius – merus.

Rinkėjų parašų rinkimo lapai politinės kampanijos dalyviui išduodami per tris dienas nuo pareiškinių dokumentų pateikimo. Paskutinė diena pateikti pareiškinius dokumentus savivaldybės rinkimų komisijai ir dalyvauti šiuose rinkimuose yra vasario 5 d., kai iki rinkimų lieka 65 dienos. 

Dalyvauti šiuose rinkimuose yra užsiregistravę septyni politinės kampanijos dalyviai: Darbo partija; Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis; Lietuvos socialdemokratų partija; Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga; Lietuvos žaliųjų partija; pretendentas į kandidatus Radviliškio rajono rinkimų apygardoje Nr. 37 Gediminas Lipnevičius; Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Radviliškio rajono rinkimų apygardoje Nr. 37 kandidatė Jolanta Margaitienė. 

Galutinis registruotų kandidatų sąrašas VRK interneto svetainėje bus skelbiamas iki rinkimų likus 30 dienų – kovo 12 d.

Naujuose Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario – mero rinkimuose balsuoti galės tik nuolatiniai šios savivaldybės gyventojai.

Savivaldybės tarybos nariu – meru gali būti renkamas Lietuvos Respublikos pilietis, kuriam rinkimų dieną yra sukakę 18 metų ir kuris savo gyvenamąją vietą yra deklaravęs šios savivaldybės teritorijoje likus ne mažiau kaip 90 dienų iki numatytos rinkimų dienos.

Radviliškio rajono savivaldybės mero vieta atsilaisvino ilgamečiam buvusiam šios savivaldybės merui Antanui Čepononiui tapus Seimo nariu.

Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario – mero rinkimai vyks šių metų balandžio 11 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zose is Baisogalos

Zose is Baisogalos portretas
Siulau R Janutiene
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių