Quantcast

Premjero prašymas: būkite atsakingi ir dvi savaites pakentėkite

Premjeras Saulius Skvernelis sako turintis vienintelį lūkestį dėl Seimo rinkimų – kuo didesnį aktyvumą, o būsimą koaliciją, anot jo, lems žmonių balsai.

„Lūkestis vienintelis – kad kuo daugiau žmonių ateitų. Balsavimas yra pakankamai aktyvus išankstinis, saugus. Lygiai taip pat noriu pakviesti visus sekmadienį ateiti, balsuoti, kuo daugiau žmonių ateis, tuo geriau bus atstovaujama mūsų visuomenei Seime“, – ketvirtadienį iš anksto balsavęs Vilniaus rajono savivaldybėje žurnalistams sakė S. Skvernelis.

„Nuspręs žmonės ir matysim, ką čia spėlioti“, – premjeras teigė nespėliosiantis, kas formuos valdančiąją koaliciją po Seimo rinkimų.

Lūkestis vienintelis – kad kuo daugiau žmonių ateitų.

S. Skvernelis balsavo sostinės Nemenčinės apygardoje, kur varžosi valdančiajai koalicijai priklausančios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų akcijos atstovė, vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė ir opozicinių konservatorių atstovas Justas Džiugelis.

Premjeras teigė, jog apsispręsti dėl savo balso nebuvo sunku: „Man nebuvo sunku apsispręsti, manau, pagrindinis lūkestis, kad girdėtų žmones, kad nebūtų valdiško požiūrio, kas labai dažnai pasitaiko, ypač iš valstybės institucijų“.

S. Skvernelis ir jo sutuoktinė anksčiau yra agitavę balsuoti už R. Tamašunienę.

Seimo rinkimų antrasis turas vyks sekmadienį. Ketvirtadienis yra paskutinė diena balsuoti iš anksto.

Per antrąjį Seimo rinkimų turą renkami 68 parlamentarai vienmandatėse apygardose. Trys jau išrinkti per pirmąjį turą. Dar 70 politikų į parlamentą pateko pagal partijų sąrašus.

I. Gelūno / Fotobanko nuotr.

Premjero prašymas

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad trečiadienį Vyriausybės įvesti ribojimai buvo būtini siekiant pristabdyti koronaviruso plitimą ir prašo žmonių kantrybės.

„Aš tik galiu pakartot, žmonės, būkite atsakingi ir dvi savaites pakentėkit, neikite į tas vietas, tuos renginius, kur yra didesnis pavojus turėti kontaktą ir užsikrėsti“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Ministrų kabinetas trečiadienį nuo pirmadienio dviem savaitėms sutrumpino kavinių, barų, pasilinksminimo vietų darbo laiką iki vidurnakčio, įvedė privalomą lankytojų registraciją, dvylikoje savivaldybių paskelbė karantiną.

„Verslo interesas yra vienas, ekonominis tiktai, mes turime ieškoti balanso tarp verslo interesų ir visuomenės gyvybės ir sveikatos. Manau, kad tas sprendimas keletui valandų sutrumpinti darbo valandas dviem savaitėms yra būtinas ir niekas tų įstaigų neuždaro“, – Vyriausybės sprendimą komentavo premjeras.

Sostinės naktinio pasilinksminimo vietoms atstovaujantis Vilniaus naktinis aljansas paskelbė svarstantis galimybę dėl įvestų ribojimų kreiptis į teismą.

„Esame teisinė valstybė ir kiekvienas žmogus ar verslo grupė, jei mano, kad pažeisti teisėti interesai, tokią teisę turi. Vertinu kaip normalią teisinės valstybės praktiką“, – situaciją komentavo premjeras.

Trečiadienį Lietuvoje užfiksuotas naujų COVID-19 atvejų paros rekordas – 311, du sirgusieji mirė. Nuo pandemijos pradžios, trečiadienio duomenimis, šalyje nustatyti 8239 užsikrėtimai koronavirusu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teis.

Teis. portretas
Seimo rinkimai neturėjo vykti, dėl pasaulinės pandemijos. O Lietuvoje jie turi būti neužskaityti ,nes nebalsavo daugiau kaip puse Lietuvos piliečių.Vadinasi ,pagal rinkimų įstatymą turi būti neužskaitomi rinkimai,laikoma neįvykusiais.Kodel tai nedaroma ,keista.

Sss

Sss portretas
Stibai buvo ne žmonės ir liko tąi žeiairu

kembrikas

kembrikas portretas
Kaip iskenteti 2 savaites .NESIKIKUS .Gal kas turit patirties,patarkit.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių