Quantcast

Premjero pasitikėjimas ministru nesusvyravo: laukia teisėsaugos sprendimo

Premjero Sauliaus Skvernelio pasitikėjimas susisiekimo ministru Jaroslavu Narkevičiumi po naujai paskelbto žiniasklaidos tyrimo nesusvyravo. S. Skvernelis teigia, kad lauks teisėsaugos institucijų išvadų ir kol kas nepasitikėti ministru jis neturi pagrindo.

„Aš nenagrinėju ministrų deklaracijų. Niekuo pasitikėjimas nesusvyravo (ministru – ELTA). Aš dar kartą sakau: laukiu teisėsaugos institucijų sprendimo (...) Deklaracija viešai pateikta, tai ką dar jūs norite kalbėti? Ministras pateikęs deklaraciją nustatyta tvarka, jeigu dėl deklaracijos kyla klausimų. Institucijos atlieka tyrimą. Aš nesu specialistas ir mokesčių inspekcijos darbuotojas“, – sakė jis.

LRT tyrimų skyrius paskelbė dar vieną tyrimą, kuriame keliami klausimai dėl susisiekimo ministro J. Narkevičiaus skaidrumo.

R. Karbauskis: sistema skaidrumo prasme neveikia

Žiniasklaidai paskelbus dar vieną tyrimą, kuriame keliami klausimai dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus veiksmų, „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigia, kad Lietuvoje esama sisteminių problemų kalbant apie viešų asmenų skaidrumą.

„Pas mus sistema skaidrumo prasme neveikia taip, kad tave apšmeižus tu gali visavertiškai atsakyti“, – Seime žurnalistams atsakydamas į klausimus, susijusius su ketvirtadienį paskelbtu LRT tyrimu, kelianču abejonių dėl ministro deklaruotų turtų, akcentavo politikas.  

Kartu politikas neslėpė nusivylimo nacionaliniu transliuotoju ir teigė manąs, kad tai tolesnis tendencingas siekis menkinti susisiekimo ministrą. Jo teigimu, LRT tyrimo skyriaus pateiktų duomenų nereikia vertinti apskritai.

„Aš nieko nebevertinu, kai LRT tyrimas paskelbiamas, aš suprantu, kad yra užsakymas, kuris yra toliau vykdomas. Kai Narkevičiaus atžvilgiu tai yra daroma – tai tiesiog tendencija“, – teigė R. Karbauskis, pridurdamas, kad ne politikai turi komentuoti metamus šešėlius dėl ministro, bet atsakingos institucijos.

Aš nieko nebevertinu, kai LRT tyrimas paskelbiamas, aš suprantu, kad yra užsakymas, kuris yra toliau vykdomas.

„Jei yra pažeidimų – tai bus institucijų išvados. Kol kas nesu girdėjęs nė vienos neigiamos išvados, nė vienos institucijos jo atžvilgiu. Manau, kad tai yra eilinis kartas, kada metamas šešėlis. Tai baigsis tuo pačiu kuo baigiasi visa laiką, kad tie šešėliai neteisingi“, – teigė jis.

Kartu, pabrėžė R. Karbauskis, atsakinėti į keliamus žurnalistų klausimus nėra poreikio ir pačiam J. Narkevičiui. Anot „valstiečio“, kad ir ką sakytų ministras, žurnalistai liks neįtikinti.

„Jeigu jis pateiks duomenis, jūsų tai neįtikins. Kol Mokesčių inspekcija dar sykį nepatvirtins, kad jokių problemų nėra. Todėl jis teisingai ir daro – jis kreipiasi į institucijas. Jos turi atsakinėti... kam jam atsakinėti į klausimus, kada jūs vis tiek nepatikėsite jo atsakymais?“, – apibendrino R. Karbauskis.

LRT tyrimų skyrius, anksčiau paskelbęs ažiotažą sukėlusį tyrimą dėl galimai neskaidrių J. Narkevičiaus veiksmų renovuojant Trakuose esantį savo namą, ketvirtadienį paskelbė dar vieną tyrimą, kuriame keliami klausimai dėl susisiekimo ministro skaidrumo.

LRT skyriaus teigimu, 2016 ir 2019 m. privačių interesų deklaracijose, pateiktose Vyriausiajai rinkimų komisijai, J. Narkevičius nurodo, kad su žmona į bankus 2011–2012 m. padėjo 1,5 mln. litų (439 tūkst. eurų) indėlių. Tuo tarpu apie savo turtų kilmę pats ministras paaiškinti atsisako – jo advokato teigimu, tai yra teisėsaugininkų atliekamo tyrimo objektas. Anksčiau ministras yra teigęs, kad įtarimų sukėlusi namo renovacija buvo atlikta jau mirusių tėvų lėšomis, gautomis iš susigrąžintų žemių. Tačiau LRT Tyrimų skyriaus duomenys rodo, kad po tėvų mirties J. Narkevičius paveldėjo net daugiau žemės, nei šie buvo susigrąžinę. Kaip skelbia LRT, iš visų Narkevičių šeimai sugrąžintų žemės sklypų buvo parduotas tik vienas – prie įvažiavimo į Trakus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Liūdniau kad 'valstiečiai' ir toliau 'konservų' Trojos arkliu (SS) tiki. :/

Anonimas

Anonimas portretas
lauk TOKi ministra !!!!!

.

. portretas
Narkevičius ministras labai gerai dirba. Sėkmės ir stiprybės. Kodėl nesikabina prie švietimo ministro Monkevičiaus? Prie privačių mokyklų? Kodėl privačias mokyklas finansuoja? Pelnai milijoniniai į privačias rankas...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių