Quantcast

Premjerė Vilniuje susitiko su S. Cichanouskaja

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį apsilankė Baltarusių demokratijos atstovybėje Vilniuje, kur su demokratinės Baltarusijos lydere Sviatlana Cichanouskaja aptarė situaciją Baltarusijoje, Lukašenkos režimo įsitraukimą į Rusijos karą prieš Ukrainą ir nuo represijų pasitraukusių baltarusių situaciją Lietuvoje.

„Nuo pat represijų Baltarusijoje pradžios, o ypač – prasidėjus didžiajai represijų bangai po 2020 metų Lukašenkos pavogtų dar vienų prezidento rinkimų, Lietuva tapo laikinais namais baltarusiams, priverstiems bėgti iš savo šalies. Patikinu jus, kad ši pozicija nepasikeitė po vasario 24-osios – ir toliau darysime viską, kad Baltarusijos demokratinių jėgų ir pilietinės visuomenės organizacijos, žiniasklaidos atstovai, Lietuvoje būtų saugūs, galėtų oriai gyventi ir dirbti“, – pranešime teigė premjerė.

I. Šimonytė atkreipė dėmesį, kad dabar, kai viso pasaulio akys nukreiptos į kariaujančią Ukrainą, negalima pamiršti ir reikia toliau remti baltarusius jų kovoje už demokratiją.

„Lietuva ir toliau sieks išlaikyti baltarusių laisvės bylą tarptautinėje darbotvarkėje, rėmė ir rems baltarusių reikalavimus nutraukti represijas Baltarusijoje, paleisti ir visiškai reabilituoti politinius kalinius bei surengti laisvus ir demokratinius rinkimus“, – sakė premjerė.


Šiame straipsnyje: Sviatlana CichanouskajaIngrida Šimonytėkaras UkrainojeBaltarusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių