Quantcast

Premjerė tvirtą ryšį su diaspora įvardija vienu pagrindinių Vyriausybės prioritetų

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė pirmadienį sveikindama posėdžiauti Vilniuje pradėjusį Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) Seimą tvirtą ryšį su diaspora įvardijo vienu pagrindinių Vyriausybės prioritetų, žada paramą siekiant daugybinės pilietybės įteisinimo.

„Tvirtas ryšys su diaspora – vienas iš pagrindinių šios Vyriausybės prioritetų. Įgyvendindami praėjusiais metais patvirtintas Lietuvos diasporos politikos strategines gaires „Globali Lietuva“ ypač daug dėmesio skiriame lituanistinio švietimo stiprinimui, sugrįžtančios Lietuvos idėjos įgyvendinimui, diasporos dalyvavimo kuriant valstybės gerovę skatinimui ir, žinoma, pilietybės klausimo sprendimui“, – sakė premjerė.

Vyriausybės spaudos tarnybos išplatintame pranešime teigiama, kad „ši Vyriausybė sieks padaryti viską, kad bendromis visų pastangomis būtų geriau pasirengta referendumui dėl Konstitucijos pakeitimų, kurie leistų įteisinti daugybinę pilietybę“.

Pasak jo, mažas aktyvumas – tiek Lietuvoje, tiek užsienyje – yra neįveikta kliūtis sprendžiant daugybinės pilietybės klausimą.

Premjerė savo kalboje taip pat ragino pasaulio lietuvius susitelkti pagalbai Ukrainai.

„Šiuo metu mums labai svarbu susitelkti ir drauge kovoti ne tik už stipresnę Lietuvą, bet ir už Vakarų civilizacijos sukurtą politinę tvarką, kuriai grėsmingą iššūkį metė imperialistinės Rusijos ambicijos“, – sakoma pranešime.

Taip pat pažymima, kad nuo karo Ukrainoje baigties stipriai priklausys tai, kaip atrodys Europos ir viso laisvojo pasaulio ateitis, todėl reikia visomis išgalėmis remti Ukrainą ir nepavargti nuo karo kasdienybės.

Vilniuje šią savaitę posėdžiauja Pasaulio lietuvių bendruomenės Seimas, vienas svarbiausių klausimų joje yra naujos valdybos rinkimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo jo

jo jo portretas
mokesciu lietuvai nemokantys pseudolietuviai pasirodo yra prioritetas nr1...

D

D portretas
Diaspora , dioptrijos

Anonimas

Anonimas portretas
Kokia dar daugybinė,dviguba tai dar ne daugybinė.Ką tuo nori pasakyti Šimonytė?Ar tai ,kad bus lietuvis-žydas,ar lietuvis- rusas,ar lietuvis- ukrainietis ir t.t.,bet tautybe bus laikoma lietuvis.Kokią makalynę organizuoja tautos vadinama PIŠ.?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių