Quantcast

Premjerė sveikina Europos dienos proga ir kviečia kurti Europos ateitį

  • Teksto dydis:

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sveikina Lietuvos piliečius ir visus europiečius su Gegužės 9-ąja – Europos diena.

Sekmadienį Estijos, Latvijos ir Lietuvos ministrai pirmininkai taip pat pasirašė bendrą kreipimąsi, kuriame pabrėžė, kad Europai reikia drąsių ir vizionieriškų idėjų bei ryžto jas įgyvendinti, sakoma Vyriausybės pranešime.

„Prieš 71 m., kai Robertas Šumanas išdėstė savo viziją dėl suvienytos Europos, Lietuva nuo jos kūrimo buvo atskirta geležinės uždangos. Vis dėlto mūsų žmonių nepalaužiamas tikėjimas laisve, veržlumas ir atkaklus darbas lėmė, kad šiandien mes esame suvienytos Europos lygiateisiais nariais. Kartu su kitomis tautomis kuriame ir stipriname Europos Sąjungą – mūsų bendrus namus.

Patiriami iššūkiai ir krizės ne kartą pademonstravo, kad Europos vienybės ir stiprybės šaltinis yra jos solidarumas, todėl turime diskutuoti ne tik apie tai, kokią finansinę ir politinę paramą Lietuvai galime išsiderėti, bet ir apie tai, ką mes patys duodame Europai. Jau šiandien Lietuvos nuosekli ir principinga politika dėl laisvės ir demokratijos plėtros rytuose ir dinamiškas ekonomikos vystymasis reikšmingai prisideda prie Europos Sąjungos stiprinimo ir jos vaidmens pasaulyje. Mūsų šalies talentų pasiekimai prisideda prie Europos mokslo ir technologijų pažangos, meno ir idėjų įvairovės.

Europa bus stipri, jei remsis laisvės ir demokratijos vertybėmis, jeigu bus atvira naujovėms ir kitoms Europos tautoms.

Europa bus stipri, jei remsis laisvės ir demokratijos vertybėmis, jeigu bus atvira naujovėms ir kitoms Europos tautoms, kurios yra pasirengusios tapti Bendrijos narėmis.

Raginu visus mūsų piliečius pasinaudoti Konferencijos dėl Europos ateities suteikiama galimybe išreikšti savo lūkesčius dėl Europos Sąjungos veiklos ir taip prisidėti prie Europos, kokią mes norime matyti, kūrimo. Kviečiu piliečius aktyviai dalyvauti diskusijose dėl Europos Sąjungos ateitį nulemsiančios žaliosios politikos, skaitmeninės transformacijos, švietimo ir kitų sričių, darančių įtaką mūsų kasdieniam gyvenimui. Tik būdami aktyvūs ir kūrybingi užtikrinsime, kad Lietuvos žmonių lūkesčiai neliks nuošalyje, o Europa išliks stipri, įvairialypė ir solidari“, sako premjerė I. Šimonytė.

Bendrame kreipimesi Estijos, Latvijos ir Lietuvos premjerai paragino visus žmones, o ypač Baltijos šalių piliečius aktyviai kurti bendrą europiečių ateitį, o Europos Sąjungos institucijas – atsakingai įvertinti žmonių idėjas ir paversti jas konkrečiais veiksmais, taip labiau atsižvelgiant į piliečių poreikius ir viltis, bei užtikrinant klestinčią Europos ateitį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Man 74 metai , visą gyvenimą tai buvo PERGALĖS PRIEŠ FAŠIZMĄ diena , o dabar , nesuprantu .

S Dniom Pobedi !

S Dniom Pobedi ! portretas
Zdorovja Tebe !!!

kavenskis

kavenskis portretas
premjere gal galetu parodyt kaip reikia susilyst i subine, nes ta mena rodo pasauliniam bankui pareikalavus......
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių