Quantcast

Premjerė sako dabar negalvojanti apie dalyvavimą konservatorių pirmininko rinkimuose

Konservatorė premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad dabar negalvoja apie galimybę siekti partijos pirmininkės posto, o savivaldos rinkimus pažymi partijai buvus geresnius, nei atrodytų iš viešosios erdvės.

„Jūs į labai toli žiūrit, partijos pirmininko rinkimai 2025 metais, iki to laiko dar gali būti labai daug visko, keletas rinkimų, kuriuos jūs irgi taip pat įvardinsit kaip nesėkmingus“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams į klausimą, ar ketina dalyvauti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko rinkimuose, atsakė premjerė.

TS-LKD pirmininkas G. Landsbergis po savivaldos rinkimų yra pasakęs prisiimantis atsakomybę dėl rinkimų rezultatų ir dėl to nebesieks vadovauti partijai. Konservatoriai laimėjo rinkimus Vilniuje, bet jų turimų merų skaičius sumažėjo perpus ir vadovybė nėra patenkinta rezultatais.

Premjerė skaičiuoja, kad balsais konservatoriai gavo beveik tiek, kiek ir prieš ketverius metus, bei ragino nenuvertinti pergalės Vilniuje.

Konservatorių kandidatas Valdas Benkunskas sekmadienį antrajame Vilniaus mero rinkimų ture surinkęs 52 proc. rinkėjų balsų įveikė buvusi sostinės vadovą, „Laisvės ir teisingumo“ partijos kandidatą, kuris surinko 47 proc. balsų.

„Yra žmonių, kurie sako, kad Vilniaus laimėjimas maždaug toks, kad galėjo čia ir katinas laimėti, bet dabar tai sako žmonės, kurie sakė, kad Valdas Benkunskas neturi jokių galimybių išeiti į antrą turą, o kai pasirodė Mykolas Majauskas, tai konservatoriai buvo iš anksto palaidoti“, – kalbėjo premjerė.

„Šitą viešą erdvę matom, stebim, ir ji yra nuostabi ir labai įkvepianti, bet partijos pirmininko rinkimai vyks tada, kada įvyks, o kas juose dalyvaus, aš tikrai neturiu jokio supratimo ir dabar apie tai negalvoju“, – pridūrė Vyriausybės vadovė.

Ji taip pat sakė, kad „konservatoriai buvo laidojami paskutinius trisdešimt metų po kiekvienų rinkimų“, bet nors ji pati 2019 metų prezidento rinkimus pralaimėjo „labai stipriai“, Seimo rinkimus konservatoriams laimėti pavyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aisku

aisku portretas
,,,,,, Daug pinigų lietuviai turi. Dėl to kainos Lietuvoje ypač maisto, kyla sparčiausiai Europoje. Siekiant pažaboti kylančias kainas reikalingi nauji mokesčiai. Nekilnojamo turto mokesčio nepakaks. Reikalingi nauji mokesčiai - savartinų, grežinių, šulinių, kudrų, iškastinio kuro ir daugybė kitų mokesčių.

mano subjektyvi nuomonnė

mano subjektyvi nuomonnė portretas
tu padla belyte, vagilka kada pensijas ir algas neteisėtai nusavintas atiduosi, žydams tai radai babkes, dvėsi viena lovoj serganti ir niekas tau vandens nepaduos, net tavo feikinis šuniukas, tai tik mano nuomonė, o šiaip tokios baliuj net po trilitrinio samagono nepisčiau

>>>Anonimas \\\\\.../////

>>>Anonimas  \\\\\...///// portretas
>Ką ten dar taisyti,tai jau vadinami "koncerv'Wątnykai" skuzbezdalis,paspyrei tik rudos dulkės pabyrės.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių