Quantcast

Premjerė ragina žmones eiti balsuoti: sėdėti ant sofos ar kariauti feisbuke nėra pilietiška

Ketvirtadienį iš anksto savivaldos rinkimuose balsavusi premjerė Ingrida Šimonytė sako, jog jai svarbiausia, kad Vilnius toliau plėtotųsi kaip europietiškas miestas.

„Mano lūkesčiai, kad Vilnius ir toliau liktų miestas, apie kurį Gediminas rašė savo laiškuose: miestas, kuris atviras, laukiantis visų, kurie yra geros valios žmonės, nesvarbu, kokios kilmės, tautybės, ką jie veikia, kad čia vietą galėtų rast kiekvienas“, – žurnalistams po balsavimo Vilniaus miesto savivaldybėje sakė premjerė.

Pasak jos, Vilniui plečiantis jo vadovybė turi spręsti praktines problemas, tokias kaip kamščiai ir panašias, kurti infrastruktūrą.

„Bet svarbiausia, kad Vilnius toliau plėtotųsi kaip europietiškas miestas, tas man yra pats svarbiausias dalykas“, – pažymėjo konservatorių partijai priklausanti premjerė.

Mano lūkesčiai, kad Vilnius ir toliau liktų miestas, apie kurį Gediminas rašė savo laiškuose.

Balsuoti iš anksto I. Šimonytė atėjo kartu su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatu į merus Vilniuje Valdu Benkunsku.

Kaip vieną šių rinkimų privalumų konservatorių atstovė įvardijo sugriežtintas sąlygas politiniams komitetams, kuriuos sakė iki šiol turėjusius išskirtines sąlygas, palyginti su partijomis.

„Vienas dalykas svarbus šiuose rinkimuose ir aš vertinčiau kaip didelį privalumą, kad rungiasi dėl mandatų tarybose daugiausiai partijos. Jei praėjusį kartą mes kalbėjome apie kažkokią komitetizaciją ir ji labai didele dalim buvo nulemta išlygų ar pilkų zonų rinkimų įstatymuose, kurios leido rinkimų komitetams konkuruoti visai ne tomis sąlygomis, kaip konkuruoja partijos, dabar to nebematome“, – pažymėjo premjerė.

„Tie komitetai, kurie buvo stipresni, išliko kaip komitetai ir politinio lauko dalyviai, bet nebėra taip, kad savivaldybėse dešimt komitetų rungiasi, kuris yra labiau nepartinis komitetas nei kitas nepartinis komitetas“, – kalbėjo Vyriausybės vadovė.

Ji taip pat ragino žmones ateiti į rinkimus, nes tai – galimybė pareikšti savo valią ir lemti ateities sprendimus.

„Sėdėt ant sofos ar kariauti feisbuke, bet niekada neateit iki balsadėžės, nėra piliečio savybė. Pilietis, tada, kai nori kažką spręsti, lemti, rinkimai yra būdas tai daryti“, – sakė premjerė.

Lietuvoje sekmadienį vyksta savivaldybių tarybų ir tiesioginiai merų rinkimai. Juose galima balsuoti ir iš anksto – išankstinis balsavimas savivaldybių pastatuose baigiasi ketvirtadienį 20 valandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kokia ji premjerė

kokia ji premjerė portretas
iškamša. todėl ir nežino - jei rinkimai ką reikštų, seniai būtų uždrausti.Klasikinė pasakėčia: tupi varna ant šakos, snape sūris. Bėga lapė. Pamato sūrį. - varna, tu į rinkimus eisi? Ne, karktelėjo varna. Sūris iškrito, lapė pačiupo ir nubėgo. Tupi varna nusiminus, galvoja - kaži, jei būčiau pasakius taip - būt kas pasikeitę?

tik

tik portretas
gal nenurodynek ka tauta turi daryt balsuosim visi protingi uz G Tutku ir visus garbingus musu tautiecius o vasaliukams kelias iskur atvyko ???===

aha

aha portretas
Čia ji savo "ministrams" skyrė raginimą, tik sumaišė tiktoką su feisbuku
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių