Quantcast

Premjerė apie Vyriausybės darbą: nebuvo nė vieno keliuko, nė vieno kotleto visus metus

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad jos vadovaujamai Vyriausybei kartais sunku perlipti pačios išsikeltus reikalavimus. Visgi ministrė pirmininkė pažymi, kad, prieš kelias dienas svarstydama savo asmeninę atsakomybę dėl „Belaruskalij“ trąšų tranzito skandalo, ji pati nustebo supratusi, kad per metus sugebėta padaryti kone 90 procentų suplanuotų darbų.

„Kai svarsčiau apie savo asmeninę atsakomybę prieš kelias dienas, atsisėdau ir labai sąžiningai įsivertinau, ar Vyriausybei pavyko padaryti tai, ką ji buvo šiems metams nusimačiusi. Žinokite, ir pati buvau šiek tiek nustebusi. Sakyčiau, kad kokiais 85–90 procentų ir pavyko. Manau, kad tai yra labai daug“, – Seime vykusioje Vyriausybės valandoje, atsakydama į ekspremjero Sauliaus Skvernelio pasiteiravimą apie pirmuosius premjeravimo metus, teigė I. Šimonytė.

Tuo metu reaguodama į „valstiečio“ Giedriaus Surplio kritiką dėl baltarusiškų trąšų skandalo atomazgos ir jo užduotus klausimus dėl atskirų ministrų darbo kokybės, premjerė akcentavo Vyriausybei išsikeltus labai aukštus reikalavimus.

„Man atrodo, kad Vyriausybė kelia sau labai aukštus reikalavimus ir galbūt per tą kartelę lipti patiems yra sudėtinga. Bet nebuvo nė vieno keliuko, nė vieno kotleto, nė vieno kito panašaus dalyko visus metus. Tai, kad mes čia diskutuojame politiką, – tai labai gerai. Taip ir turi būti. Kas yra žalingiausia šioje situacijoje – tai postringavimai apie tai, kad nuo Lietuvos nusisuko tarptautiniai partneriai. Parodykite man tuos tarptautinius partnerius, kurie atėjo ir pasakė, kad jie nusisuko nuo Lietuvos, kad ji kažką išdavė ar ne taip padarė. Visi supranta, kad ši situacija nėra triviali. Tai ne ES sankcijos, kurias pritaikyti yra labai paprasta“, – sakė I. Šimonytė.

Man atrodo, kad Vyriausybė kelia sau labai aukštus reikalavimus ir galbūt per tą kartelę lipti patiems yra sudėtinga.

Premjerė antradienio vakarą pareiškė, kad po skandalo, kilusio dėl „Belaruskalij“ trąšų tranzito, Vyriausybės sudėtis nesikeis. Pasak jos, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ir susisiekimo ministras Marius Skuodis liks užimamuose postuose, o Vyriausybė toliau tęs darbus, nes, akcentavo premjerė, šiuo metu Seime nėra matoma jokia reali alternatyvi dauguma, kuri galėtų imtis lyderystės ir iniciatyvos.

Tačiau prezidentas G. Nausėda trečiadienį sukritikavo tokį premjerės sprendimą. Šalies vadovo teigimu, šis Vyriausybės vadovės sprendimas yra ne pergalė, o veikiau pralaimėjimas.

ELTA primena, kad Vyriausybėje krizė kilo, kai, pastarąją savaitę įsigaliojus Jungtinių Amerikos Valstijų sankcijoms Baltarusijos valstybinei kalio trąšų gamintojai „Belaruskalij“, šios įmonės produkcijos tranzitas per Lietuvą nesustojo.

M. Bartuškos teigimu, Baltarusijos bendrovė „Lietuvos geležinkeliams“ pervedė avansinį mokėjimą už trąšų tranzitą už lapkritį, gruodį ir pusę sausio mėnesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Vien "sankcijos" Baltarusijai pusės milijardo nuostolių per metus valstybei bei piliečių gerbūviui - teisti tokią pad.lą.

nuomonė

nuomonė portretas
Užtat buvo vėjo jėgainės, elektros kainų kilimas , AB "Ignytis" milijoniniai pelnai, atlyginimų pakėlimai seime ,automobilių,, neaiškus mokesčių mokėtojų sąskaita ,įsigijimas, .milijardų dalinimas neaiškioms vienadienėms su vienu ar geriausiu atveju trimis darbuotojais.,Melas,,cinizmas ,neadekvatūs sprendimai ir laiko švaistymas narkotikų verslo, partnerystės įstatymų propagavimui. Visur korupcija ,buldozeriu stumiami valstybei nenaudingi įstatymai.. Kinijos ,Baltarusijos užsienio politika, visai sueina į nulį.,sveikatos sistema griaunama, mokyklos uždaromos regionuose.... Ko dar jums trūksta? Kur tik žengiat, prie ko prisiliečiat viskas griūva,

mi co ly

mi co ly portretas
su ka tas kotletas tai niekai su jusu afiorom
VISI KOMENTARAI 105

Galerijos

Daugiau straipsnių