Quantcast

Premjerė neatmeta galimybės dėl privalomų skiepų tam tikruose sektoriuose

Premjerės Ingridos Šimonytės teigimu, Vyriausybė šią savaitę turėtų svarstyti privalomo testavimo apimčių išplėtimą tam tikrose darbo vietose, taip siekiant kuo greičiau nustatyti naujus koronaviruso atvejus.

„Šią savaitę turbūt Vyriausybė posėdyje svarstys privalomo testavimo apimčių išplėtimą. Tam, kad testavimo apimtys būtų aukštos ir ten, kur mes turime nemažą riziką ir labai žemą pasiskiepijimo lygį, to testavimo būtų pakankamai, kad mes galėtumėme anksti nustatyti atvejus ir anksti juos užkardyti“, – antradienį atsakinėdama į žurnalistų klausimus kalbėjo I. Šimonytė.

Ministrė pirmininkė neatmetė ir to, kad ateityje bus galvojama ir apie privalomo pasiskiepijimo reikalavimą tam tikruose sektoriuose.

Ar reikės diskutuoti taip pat ir apie tam tikrų darbų sąsajas su pasiskiepijimu, negaliu to atmesti, bet kol kas to nediskutuojame.

„Ar reikės diskutuoti taip pat ir apie tam tikrų darbų sąsajas su pasiskiepijimu, negaliu to atmesti, bet kol kas to nediskutuojame“, – sakė Vyriausybės vadovė, kartu pridurdama, kad šiuo metu privalomos vakcinacijos reikalavimas tam tikrose darbo vietose, nėra vienas iš Vyriausybės prioritetinių sprendimų valdant COVID-19 pandemiją.

„Opcijų sąraše tai yra toks tolimesnis dalykas, kadangi pasiskiepijusių žmonių procento rodiklis Lietuvoje yra gerokai geresnis, negu turime kaimyninėje šalyje“, – aiškino I. Šimonytė.

Lietuvoje praėjusią parą, liepos 12-ąją, koronaviruso infekcija patvirtinta 86 žmonėms, nemirė nė vienas žmogus, skelbia Statistikos departamentas. Nuo pandemijos pradžios bendras COVID-19 užsikrėtusiųjų skaičius šalyje pasiekė 279302.

Per praėjusią parą COVID-19 infekcija nepražudė nė vieno žmogaus. Nuo pandemijos pradžios bendras šalies mirčių skaičius nuo COVID-19 - 4401.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita Svoiliene

Rita Svoiliene portretas
O kiek mirė nuo kitų ligų ar bent ponia premjerė zinai

Kęstas

Kęstas  portretas
Nuo karščio nupušo premjerė....

Loreta

Loreta portretas
Privaloma vakcinacija prieštarauja LR konstitucijai! Be to covid vakcina neapsugo nei nuo infekcijos nei nuo infekcijos perdavimo! Atsibuskit!
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių