Quantcast

Premjerė: Lietuva remia EP laikyseną, ginant teisės viršenybę, Bendrijos vertybes

  • Teksto dydis:

Lietuva remia Europos Parlamento (EP) vertybinę laikyseną, ginant teisės viršenybę, Europos Sąjungos (ES) vertybes užsienio politikoje Rusijos, Baltarusijos, Kinijos atžvilgiu, sako Briuselyje viešinti premjerė Ingrida Šimonytė.

Pasak jos, neabejojama, kad EP ir toliau išliks principingas gindamas žmogaus teises nedemokratiškose valstybėse, ypač Bendrijos kaimynystėje.

Kaip nurodoma ketvirtadienį išplatintame Vyriausybės pranešime, taip premjerė kalbėjo susitikimo su EP pirmininku Davidu Sassoli (Davidu Sasoliu) ir Europos liaudies frakcijos pirmininku Manfredu Weberiu (Manfredu Vėberiu) metu.

Vyriausybės teigimu, susitikimų metu didžiausias dėmesys skirtas Baltarusijai. Ministrė pirmininkė pabrėžė, kad Baltarusijos jėgos struktūrų veiksmai, kai Minske priverstinai buvo nutupdytas iš Atėnų į Vilnių skridęs lėktuvas, yra įrodymas, kad šiuo metu nėra saugūs į Vakarus pasitraukę opozicijos, pilietinės visuomenės, nepriklausomos žiniasklaidos atstovai.

Todėl, pasak jos, būtina ir toliau aktyviai tęsti paramą pilietinei visuomenei Rusijoje ir Baltarusijoje.

Parlamento pirmininkui I. Šimonytė padėkojo už dialogą su Baltarusijos opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja.

Be kita ko, per susitikimą su juo aptartas pandemijos valdymas Bendrijoje. Pasak Vyriausybės, Lietuva nuosekliai rėmė koordinuotą Europos aprūpinimo vakcinomis kelią ir yra pasiruošusi dalintis vakcinomis su jų stokojančiomis šalimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

IŠVERTUS Į SUPRANTAMĄ KALBĄ...

IŠVERTUS Į SUPRANTAMĄ KALBĄ... portretas
Ji sutinka, kad, visos valstybės vykdys tai ką nurodys Europos sąjunga. Nesvarbu, kad kai kurioms valstybėms su iškrypėliais ne pakeliui...Kurioje vietoje tuomet valstybės suverenitetas?

sarmata

sarmata portretas
Taip pat gėda lietuvos gyventojams, kurie balsavo už ją ir už JUOS

Meluoja

Meluoja  portretas
Čia Šimonytė palaiko LGBT vertybes, o ne Lietuva.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių