Quantcast

Premjerė įvardijo, kokios sumos gali prireikti kompensacijoms už elektrą ir dujas

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad elektros ir dujų kainų kompensavimui kitų metų biudžete gali prireikti 0,5–1 mlrd. eurų. Jo projektą šiuo metu rengia Vyriausybė.

„Be jokios abejonės, Vyriausybė apribos tą kainų kilimą, kaip padarė nuo liepos 1 dienos. Dabar yra rengiamas biudžeto projektas ateinančių metų ir, priklausomai nuo skirtingų prielaidų, tam kompensavimui gali reikėti nuo 0,5 iki 1 mlrd. eurų“, – interviu LRT radijui antradienį sakė premjerė.

Pasak I. Šimonytės, energetikos kainų suvaldymas bus pagrindinis prioritetas kitų metų biudžete.

„Stebėdami situaciją matome, kad pagrindinė užduotis valstybei ir problema, kurią reikia išspręsti, šiuo metu yra energetikos kainų šuolio suvaldymas ateinančiais metais ir dėl to pasiūlymus dabar Vyriausybė rengia ir tai bus pagrindinis prioritetas kitų metų biudžete“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Taip, bus vykdomi visi kiti įsipareigojimai, kurie numatyti įstatymuose, – indeksuoti pensijas ir kitus sprendimus daryti, tačiau energetikos kainų šuolio amortizavimas bus didžioji finansinė kitų metų biudžeto dalis“, – pridūrė ji.

Tik tuomet, anot jos, tie pasiūlymai bus pristatyti ir prezidentui, ir opozicijai.

Elektros ir gamtinių dujų kainų gyventojams ir verslui kompensacijoms antrąjį šių metų pusmetį iš valstybės biudžeto skirta 570 mln. eurų, iš jų apie 370 mln. eurų – padengti visuomeninio tiekėjo „Ignitis“ skolai, o apie 200 mln. eurų padalinama gamtinių dujų ir elektros tiekėjams, iš jų 165 mln. eurų – tik elektros tiekėjams, įskaitant ir nepriklausomus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Visų sąskaita padengs nuostolius daliai vartotojų. O Perlo Energija jau ne prie ko? Tai nuostolius reikėtų dengti Perlo Energijos sąskaita, o ne eilinį kartą Valstybę apiplėšinėti.

Onė

Onė portretas
Na aiškiai gražiai pasakė kad kokia mes esam našta. Dar galėtu gerbiamoji suskaičiuoti kiek kainuoja seimo narių išlaikymas,lakstymai po pasaulį,atostogos,butai,mašinos visokios kanceliarinės išlaidos,o dar šalia ir pavaduotojai,

o buvo taip

o buvo taip portretas
Viena iš akcijos organizatorių yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Anot LVŽS pirmininko Ramūno Karbauskio, “akcijos tikslas – informuoti Hitachi apie Lietuvos žmonių referendumo sprendimą dėl naujos Visagino atominės elektrinės. Dar prieš metus mes oficialiu laišku nuo visų Lietuvos aplinkosauginių organizacijų įspėjome Hitachi, kad projektas galimai bus sustabdytas, jei bus surengtas referendumas Lietuvoje. Taip ir įvyko. Bet kuri save gerbianti kompanija po tokio sprendimo turi viešai pasitraukti iš projekto. Deja, kol kas niekas negirdėjo oficialaus Hitachi pasitraukimo pareiškimo.”
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių