Quantcast

Premjerė ir ministras neigia A. Verygos pasisakymus: ir šiandien jaučiame padarytą žalą Vyriausybei

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tikina, kad dėl kai kurių eksministro Aurelijaus Verygos pasisakymų vis dar tebejaučiama padaryta žala Vyriausybės darbui ir reputacijai. Premjerės Ingridos Šimonytės teigimu, „valstiečiams“ priklausančio A. Verygos samprotavimai, esą Vyriausybė neįvesdama karantino gali tikėtis išvengti atsiskaityti su medikais, yra arba melas, arba politiko neišmanymo pasekmė.

Premjerė I. Šimonytė trečiadienį vykusiame Vyriausybės posėdyje patikino, kad medikai tiek ekstremalios, tiek karantino režimo situacijos sąlygomis gali būti tikri dėl priedų. Visgi ji sveikatos apsaugos ministro teiravosi, kodėl šių priedų skyrimas šiuo metu vėluoja bent kelis mėnesius.

„Norėjau pasitikslinti Sveikatos apsaugos ministerijos dėl priedų (gydytojams – ELTA), kurie, žinoma, yra skiriami nepriklausomai nuo to, ar yra karantinas, ar ekstremalioji padėtis – kad ir ką pliaukštų kai kurie buvę Vyriausybės nariai. Man tiesiog įdomiai atrodo, kad šis skyrimas yra už liepos mėnesį. Ar taip ilgai užtrunka iš gydymo įstaigų surinkti duomenis, kiek kas faktiškai dirbo, kad mes atsiliekame porą mėnesių mokėdami šiuos priedus?“ – Vyriausybės posėdyje teiravosi I. Šimonytė. 

Noriu patikinti, kad sistema veikia sklandžiai, nors ir su uždelsimu. Tikrai visiems medikams yra išmokama.

Sveikatos apsaugos ministras pažymėjo, kad priedų skyrimas medikams užsitęsia dėl taikomų procedūrų.

„Tai užtrunka, nes prieš kurį laiką šie priedai būdavo mokami apskritai tik už (gydytojų – ELTA) priskyrimą į kovido skyrius. Kadangi buvo pastebėta tam tikrų organizacinių pažeidimų, buvo paprašyta, kad būtų fiksuojamos valandos – kad nebūtų taip, jog prisiskyriau vieną valandą per mėnesį ir pasiėmiau 100 proc. darbo užmokesčio. Deja, bet tokių atvejų buvo. Dabar apskaita yra sudėtingesnės, bet ji teisingesnė. Tačiau noriu patikinti, kad sistema veikia sklandžiai, nors ir su uždelsimu. Tikrai visiems medikams yra išmokama“, – sakė A. Dulkys.

Sveikatos apsaugos ministras taip pat akcentavo ir jo pirmtako ministerijoje – Aurelijaus Verygos – pasisakymų žalą Vyriausybės reputacijai.

„Man tikrai labai gaila – man buvo labai sunkios dienos, kai buvo paskleistos šios žinios, kad neva Vyriausybė, prisidengdama karantinu, nori nebemokėti priedų. Tai mums tikrai padarė didžiulę žalą organizuojant darbą. Ir šiandien jaučiame pasekmes, nepasitikėjimą Vyriausybe, kad kažkas kažką buvo sugalvojęs“, – sakė A. Dulkys.

Ir šiandien jaučiame pasekmes, nepasitikėjimą Vyriausybe, kad kažkas kažką buvo sugalvojęs.

„Ponas buvęs sveikatos ministras turėtų žinoti, kas yra įstatyme parašyta. Tad labai gaila, kad arba nežino, arba sako netiesą“, – sveikatos ministrui antrino premjerė ir dar kartą pažymėjo, kad priedai medikams bus išmokėti.

ELTA primena, kad buvęs sveikatos apsaugos ministras A. Veryga praėjusią savaitę pareiškė, jog šalyje reikia įvesti karantiną, kadangi šis teisinis režimas yra reikalingas norint medikams atlyginti už papildomą darbą pandemijos metu. Seimo narys svarstė, kad Vyriausybės sprendimas grąžinti privalomą kaukių dėvėjimą, neįvedant karantino, gali būti susijęs su Vyriausybės bandymu taupyti lėšas medikų sąskaita.

„Su karantinu yra susijusios išmokos medikams už kovidinį darbą. Tai gali būti, kad tokiu būdu Vyriausybė siekia dabar jau taupyti lėšas ir medikams nebemokėti už papildomą darbą“, – žurnalistams Seime teigė A. Veryga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rolik

Rolik portretas
Visi ten sedintys šūdžiai tik laikosi savo kedes i viska toliau nusispjaut ,išskyrus lovi is kurio galima prisisrebt iki dienu galo

Ema

Ema portretas
Su karantinais ir galimybių pasų viską baigiant sužlugdyti , žmonės miršta daugiau nuo kraujagyslių lygų vėžio lygų o ne covido,nesugebat suskaičiuoti,visur rašomas melas.

D&G

D&G portretas
Tik baigėsi karantinas ir nutrūko visi papildomi išmokėjimai už kovidini darbą Klaipėdos NVSC, nebuvo sumokėta ir už 1 mėn. karantino metu. Darbus, susijusius su kovidu dirbame toliau ir dieną, ir naktį
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių