Quantcast

Premjerė I. Šimonytė vyksta oficialaus vizito į Latviją

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį vyksta oficialaus vizito į Latviją.

Tai bus pirmasis premjerės vizitas į Latviją, einant šias pareigas.

Per susitikimus su Latvijos prezidentu Egilu Levitu, Saeimos vadove Inara Mūrniece, premjeru Krišjaniu Kariniu bus aptariamos strateginių dvišalių santykių plėtros galimybės, ES ir NATO darbotvarkių, COVID-19 pandemijos valdymo ir kelionių piliečiams palengvinimo klausimai, pranešė Vyriausybė.

Premjerė taip pat aptars Astravo atominės elektrinės grėsmes visiems ES piliečiams, strateginių transporto ir energetikos projektų įgyvendinimo klausimus.

Per susitikimus bus kalbama ir apie vieningą atsaką į agresyvius Baltarusijos ir Rusijos veiksmus, paramą Ukrainai, Rytų partnerystės iniciatyvos stiprinimą, Kinijos keliamus iššūkius.

Lietuvos Vyriausybės vadovė pagerbs žuvusiuosius už Latvijos laisvę ir Latvijos okupacijos aukas – padės gėlių prie Laisvės paminklo Rygoje, ir pagerbs sovietinės okupacijos aukų atminimą prie Latvijos Okupacijos muziejaus memorialo.

Per dvi vizito dienas I. Šimonytė lankysis Rygos lietuvių vidurinėje mokykloje, susitiks su Latvijos lietuvių bendruomene.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką jiem veža?

Ką jiem veža? portretas
Gal Povilionio iš latinosų pargabentą koksą?

Ilona

Ilona portretas
Lietuvos problemas reiktų spręsti, bet ne Latvijos.

Jaronimas

Jaronimas portretas
Reikia bėgti, nes Lietuvoje dangus griūva.Šiandiena žmonės su vėlevytėmis po seimo langais stovi, rytoj gali ir su spragilais stovėti
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių