Quantcast

Premjerė: galimybių paso paaugliams taikymas – laikinai stabdomas

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Vyriausybė stabdys reikalavimą į įvairias viešas vietas norintiems patekti vaikams iki 16 metų turėti galimybių pasą.

„Reikalavimas taikyti galimybių pasą paaugliams iki 16 metų bus atidėtas“, – žurnalistams Seime antradienį sakė ministrė pirmininkė.

I. Šimonytės teigimu, šį klausimą Vyriausybė svarstys trečiadienį.

„Manau, kad atidėsim kokioms penkioms savaitėms, kurių užtenka pilnai pasiskiepyti“, – teigė ji.

Pasak premjerės, reikalavimas dėl galimybių paso 12–15 metų vaikams bus stabdomas, kad sparčiai plintant omikron atmainai testuojami vaikai papildomai neapkrautų infrastruktūros.

„Kadangi mes dėl viruso plėtros dabar turėsime  koncentruoti savo dėmesį į simptominius žmones ir į tų žmonių artimiausius kontaktus, o mobilieji punktai ir visa testavimo infrastruktūra turi tiek pajėgumų, kiek turi, mes neturime atliekamos infrastruktūros ir papildomų pajėgumų tam, kad reguliariai dar testuotume ir vaikus, kurių tėvai nusprendė neskiepyti dėl savo kažkokių įsitikinimų“, – sakė I. Šimonytė.

Galimybių pasas 12 metų ir dviejų mėnesių amžiaus vaikams įvestas nuo gruodžio 28 dienos, be jo negalima lankytis prekybos, paslaugų ir pramogų vietose, bet dokumento nereikia mokyklose ar būreliuose.

Anksčiau galimybių paso reikėjo vaikams nuo 16 metų.

Judėjimas „Basos mamos“ kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą prašydamas dėl galimybių paso vaikams kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT).

Prezidentas pranešė, jog dėl galimybių paso vaikams į KT kreipsis, jei sąlygos jam gauti nesikeis, ir pasiūlė leisti dokumentą vaikams gauti atlikus greitąjį antigeno testą. 

I. Šimonytė taip pat pranešė, kad Vyriausybėje priimtas sprendimas vaikams mokyklose penktadieniais išdalinti greituosius testus, kad jie pasitikrintų dėl COVID-19 prieš grįždami į mokyklą po savaitgalio.

„Visiems vaikams bus išdalinami testai į namus ir tikimasi, kad tėvai rūpinsis, kad jų vaikai sirgdami neitų į mokyklą“, – teigė premjerė.

Norint gauti galimybių pasą reikia būti pasiskiepijus arba persirgus koronavirusu, taip pat jį galima gauti turint neigiamą PGR tyrimo rezultatą. Anksčiau buvo galima gauti galimybių pasą su greituoju antigeno testu, tačiau nuo gruodžio tokia galimybė panaikinta.

Lietuvoje koronaviruso atvejų skaičius pradėjo sparčiai augti praėjusią savaitę. Ekspertai įspėja, jog naujoji omikron atmaina plinta greičiau nei pasaulyje šiuo metu dominuojanti delta atmaina, bet, remiantis ankstyvaisiais duomenimis, susirgimas šia atmaina sukelia ne tokius sunkius simptomus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to i

to i portretas
Kaip suprantu vaikų neturite...jokio supratimo apie vaikų psichikos žalojimą nominantus namuose. Ty. Uzdarytamper prievarta.

Saulius

Saulius portretas
Save skiepinkis dar 10 doziu gal mąstyti normaliai pradėsi

PGR

PGR portretas
Baikit, tautos ji neišsigando. Išsigando, kad Prezidentas pateiks skundą Konstituciniam teismui. Tai visiškai aišku.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių