Quantcast

Premjerė atsakė į pastabas dėl migrantams suteikiamų sąlygų: jie turi žinoti, kuo rizikuoja

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė tvirtina, kad tiek nuogąstavimus dėl migrantų sąlygų Vyriausybei išsakančios organizacijos, tiek visi šalies gyventojai turėtų stengtis informuoti kuo daugiau žmonių, ketinančių nelegaliai patekti į Lietuvą, apie realią atvykėlių padėtį šalyje.

„Norėčiau atkreipti dėmesį, kad tarptautinės organizacijos ir visi mes turėtumėme padaryti daugiau, jog žmonės, kurie pasirenka čia vykti, įsigyti lėktuvo bilietą ir atvykti į Baltarusiją neva turistiniais tikslais, jie turi žinoti, kuo rizikuoja. Jie rizikuoja tuo, kad Lietuva niekada nebuvo susidūrusi su tokiu nelegalios migracijos srautu, todėl natūralu, kad logistinių iššūkių yra daug. Kuo daugiau žmonių susigundys šia neegzistuojančia galimybe, tuo šių iššūkių, deja, bus tik daugiau“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo I. Šimonytė.

Pasak premjerės, Lietuvai iš esmės nekiltų didelių iššūkių suteikti tinkamas sąlygas atvykėliams, kadangi tai, jos vertinimu, jau yra pavykę padaryti ir anksčiau.

„Reikia suprasti, kad keli tūkstančiai žmonių Lietuvai nėra logistinė problema. Mes priėmėme daugiau nei 2 tūkst. žmonių pagal humanitarines vizas iš Baltarusijos ir, kaip matote, Lietuva nesugriuvo ir tikrai veikia, funkcionuoja“, – teigė Vyriausybės vadovė.

Visgi ji pažymi, kad Lietuvai sunkumų šiuo metu kyla būtent dėl to, kad didelis migrantų srautas šalį staiga užplūdo vienu metu.

„Problema yra dėl labai didelio srauto per labai trumpą laiką, nes iš esmės visi šie žmonės kirto valstybės sieną per kelias pastarąsias savaites, ir natūralu, kad logistinių iššūkių yra nemažai“, – aiškino I. Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morgana

Morgana portretas
Mano nuomone jiems čia per daug gerai . Išnaudotojai

Aldona

Aldona portretas
Pamiršote pasirūpinti deramai savais piliečiais!pabandykite jūs pragyventi už MGL= 192€.192€:30d.=6,4€ dienai.Jokia pašalpa nepriklauso.Vaikai 2 moksleiviai.kaip reikia gyventi lietuviams, dirbantiems už truputį daugiau nei minimalią algą?vaikų tėtis miręs.Nors persiplėšt mama turi,o kur dar skirt dėmesį vaikams?.Vienas vargas mums piliečiams savo šalies.Niekas mumis taip nesirūpina.Ačiū neturiu kam pasakyti!

O ko neskelbiat

O ko neskelbiat  portretas
kad šiandien Baltarusijoje prie Lietuvos ambasados vyko didelis protestas prieš Lietuvos valdžios elgesį? Kas uždėjo antsnukį LR žurnalistams šį kartą kad taip sutartinai tyli visa žiniasklaida?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių