Quantcast

Premjerė apie trauktis nenorintį M. Majauską: jis nėra atrinktas konkurso būdu

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) vadovo pozicija yra politinė, sako premjerė Ingrida Šimonytė apie posto palikti neketinantį Mykolą Majauską.

„Mykolas Majauskas, girdėjau, sakė, kad sąžiningai ir gerai dirba, tai yra gerai, bet komiteto pirmininkas nėra atrinktas viešojo konkurso būdu – jis yra toje pozicijoje todėl, kad jį delegavo frakcija. Tai buvo frakcijos pasirinkimas ir mano pačios rekomendacija, kažkaip tą klausimą išspręsime“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė premjerė.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų prezidiumas trečiadienį kreipėsi į Seimo frakciją, kad šį deleguotų naują BFK pirmininką, kai ligšiolinis vadovas konservatorius M. Majauskas nepakluso partijos įpareigojimui neteikti ir nepalaikyti su Vyriausybe nesuderintų kitų metų biudžeto iniciatyvų.

M. Majauskas pats trauktis nei iš komiteto pirmininko pareigų, nei iš partijos neketina, jis sako tam nematantis „dalykinių argumentų“, nes komitetas, anot vadovo, dirba produktyviai.

TS-LKD frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė sako, kad frakcija naują Seimo BFK pirmininką išrinks per savaitę ar dvi.

M. Majauskas su Laisvės partijos nariais antradienį balsavo už siūlymą, jog 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio tarifas maitinimo sektoriui būtų taikomas visus 2023 metus, o ne iki liepos, kaip siūlė Ministrų kabinetas.

Partijos prezidiumas buvo įpareigojęs konservatorius neteikti ir nebalsuoti dėl biudžeto iniciatyvų, nesuderintų su Vyriausybe.

M. Majausko ir kito konservatoriaus Mindaugo Skritulsko elgesį dėl paramos lengvatiniam PVM tarifui prieš Vyriausybės valią kitą savaitę dar vertins TS-LKD Priežiūros komitetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eilinė konservatoriška veidmainystė ?

Eilinė konservatoriška veidmainystė ?  portretas
Tai kodėl liberiai taip varė ant LVŽS ant Karbauskio kada norėjo Pranckietį atšaukti iš pareigų ? Jezusmarija kaip dergėtės , nors Pranckietis taip pat buvo DELEGUOTAS " valstiečių " frakcijos , o ne konkurso būdu išrinktas ! Bjauru jau į jus ir žiūrėti liberkonservatoriai ! Meluojate , veidmainiaujate ....Lauk iš visų rinkimų !

kažkoks

kažkoks portretas
jovalas - patys savę toliau dusina
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių