Quantcast

Premjerė apie teisėkūrą: tai, kas tiko prieš 30 ar 10 metų, nebetinka dabar

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė, pirmadienį dalyvavusi konferencijoje „Parengtis 2050-iesiems – įrodymais grįsti sprendimai ir valdysena Lietuvos ateičiai“, pažymėjo, kad esamas teisėkūros modelis gana gerai tiko prieš 10–30 metų, nes apsaugojo mūsų tik ką sukurtą ir tvirtėjančią valstybę nuo interesų grupių užvaldymo, tačiau nebetinka dabar.

„Tai viena iš progų atsitraukti nuo kasdienybės rūpesčių ir pažvelgti į mūsų valstybės ateitį. Turėtume tokių progų susikurti daugiau. Jų suteikia produktyvus Lietuvos bendradarbiavimas su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija – tai galimybė mūsų institucijoms plačiau pažvelgti į viešosios politikos problemas, taip pat ekspertinių žinių mainų ir įsitinklinimo kanalas“, – sakė premjerė. 

Vyriausybės vadovė padėkojo Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijai už ataskaitą „Įrodymais grįstos politikos formavimas ir politikos vertinimas Vyriausybės centre“, o Europos Komisijai už tai, kad parėmė šį darbą.

Laikai pasikeitė, todėl turime rasti būtų mažinti smulkmenišką reglamentavimą.

„Beveik prieš metus patvirtintoje mano vadovaujamos Vyriausybės programoje yra bendrasis Vyriausybės įsipareigojimas: „kurti žiniomis grįstą politiką ir sistemingai vertinti teisės aktus“. Mano vertinimu, pagrindinė mūsų problema yra per didelis teisėkūros malūnas, suryjantis laiką domėtis žiniomis ir plėtoti tarnautojų gebėjimus, priimti mažiau, bet geresnės kokybės sprendimų. Matau ne tik tiesioginį ryšį tarp teisėkūros infliacijos ir gebėjimų stokos, tai yra ir pasitikėjimo deficito klausimas. Pasitikėjimo didinimą kaip pagrindinę savo politinio darbo kryptį deklaravome Vyriausybės programoje. Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad esamas teisėkūros modelis gana gerai tiko prieš 10–30 metų, nes apsaugojo mūsų tik ką sukurtą ir tvirtėjančią valstybę nuo interesų grupių užvaldymo. Bet laikai pasikeitė, todėl turime rasti būtų mažinti smulkmenišką reglamentavimą. Apie tai kalbėsimės diskusijoje“, – pabrėžė Vyriausybės vadovė.

Pasak I. Šimonytės, konferencija taip pat yra gera proga pratęsti apmąstymus apie Lietuvos valstybės ateitį. Prieš mėnesį surengėme valstybės pažangos strategijos „Lietuva 2050“ pradžios renginį. Šiandien bus kalbama apie ateitį numatančios valdysenos stiprinimą, kryptį, kurią pradėjome Seime įsteigdami Ateities komitetą. Ją numatome tęsti ir toliau, todėl pokalbiai apie Lietuvos ateities valdyseną yra labai vertingi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Žodžiai, žodžiai, žodžiai...- darbai rodo ką kitą. Jūsų darbai, ponia , prieštarauja bet kokiam žmoniškumui. Jūs kuriate militaristinę valstybę, naikinate pačia valstybę. Jūsų teisėkūra pavaldi gaujai globalistų, be moralės ir be sąžinės ,tikslai - nušluoti ,sunaikinti Lietuvą ,kai valstybę..

feministes feministiniai kliedeseliai kvadratu ....

feministes feministiniai kliedeseliai kvadratu .... portretas
neisviesinti KGBesnykai pries 30 metu reanimavo buvusia TSRS istatymine baze -o pritaike prie jos amerikoniskai europietiskus liberal dermokratiniu istatymu kratinius --butent ir sukure mafijines gaujas , kuriu rankose siandiena yra ir ta taip vadinama,,, teise,,, konstitucija,, istatymu kurimas,,, nusikaltimu organizavimas, valstybes ir tautos plesimas .....pagal ,,,konstitucija ir istatymus,,,,,

Nu, mano džinsai

Nu, mano džinsai portretas
ir fufaikė taip pat man nebetinka. Sustorėjau, nebeįtelpu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių